Sevimli ikiliden yepyeni bir macera: Tavşancan ile Faresu Yılbaşı Ağacı

Aralık 5, 2018

Sevimli ikiliden yepyeni bir macera: Tavşancan ile Faresu Yılbaşı Ağacı

Axel Scheffler’in yazıp resimlediği Tavşancan ile Faresu dizisinin yeni kitabı Tavşancan ile Faresu Yılbaşı Ağacı, okul öncesi yaş grubu için Berrak İdiman çevirisiyle hep kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Kitap 7 Aralık’ta raflardaki yerini alacak. Okul öncesi dönemdeki çocuklara seslenen Tavşancan ile Faresu’nun maceralarında, çocukların dünyasına özgü konular ele alınıyor.

Tüm dünya çocuklarının zevkle okuduğu, elliden fazla dile çevrilen Gruffalo’nun çizeri Axel Scheffler’in yazıp resimlediği Tavşancan ile Faresu dizisinde; arkadaşlık, paylaşma, sorunlara çözüm bulma temaları öne çıkıyor. The Guardian’ın “İç rahatlatan, mizah dolu bir hikâye” olarak tanımladığı kitapların resimleri de çocuklara görsel bir şölen sunuyor.

Daha önce Büyük Balon, Uyku Vakti Kurbağası, Yeni Arkadaş, Karlı Gün, Süper Oyuncak, Küçük Su Birikintisi, Korkunç Canavar kitapları yayımlanan dizinin sekizinci kitabı Tavşancan ile Faresu Yılbaşı Ağacı da hep kitap aracılığıyla küçük okurlarla buluşuyor.

Tavşancan ile Faresu yılbaşı ağaçları için kurabiye süsler yaparlar ama süsler ortadan kaybolur. Çok geçmeden Tavşancan kendini çok ama çok hasta hissetmeye başlar. Nedenini tahmin edebiliyor musunuz? Tavşancan ile Faresu Yılbaşı Ağacı, doğruyu söylemek ve iyi kalpli olmak üzerine sıcacık bir hikâye…

AXEL SCHEFFLER HAKKINDA

1957 yılında Hamburg’da doğan Axel Scheffler, 1982’de İngiltere’ye taşındı. Bart Sanat Akademisi’nde öğrenim gördü. Scheffler, uluslararası başarıya elliden fazla dile çevrilen ve yıllardır çoksatanlar listesinden düşmeyen Julia Donaldson’ın The Gruffalo kitabını resimledikten sonra ulaştı.

Bilgi için:

www.hepkitap.com.tr

facebook.com/hepkitapp

twitter.com/hep_kitap

instagram.com/hep_kitap

edebiyathaber.net (5 Aralık 2018)

Yorum yapın