Sevgi Saygı’dan “Yasemin ve Lavanta” dizisi

Nisan 5, 2017

Sevgi Saygı’dan “Yasemin ve Lavanta” dizisi

LAVANTA KPK HZR 15 EDASevgi Saygı’nın 3-8 yaş grubuna yazdığı “Yasemin ve Lavanta” dizisinin ilk iki kitabı, Merve Atılgan’ın resimleriyle Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Senaristlik birikimini ustalıkla edebiyata taşıyan Sevgi Saygı, 4 kitaplık “Yasemin ve Lavanta” dizisiyle ilk kez minik okurlarıyla buluşuyor. Mizahla güçlenen gözlem gücünü yansıttığı çocuk romanlarıyla çok sevilen yazar, bu kez okuma serüveninin başındaki okurlarını rengârenk ve muzip bir maceraya davet ediyor. Başarılı illüstratör Merve Atılgan’ın desenlediği yepyeni dizi, çocuklara zengin bir hayal dünyası sunuyor, onları doğa ve tarihle buluşturuyor.

YASEMİN ve LAVANTA – 1. Kitap

Sevilen yazar Sevgi Saygı’nın 4 kitaplık “Yasemin ve Lavanta” dizisinin bu ilk kitabı, eğlenceli maceraların kapısını aralıyor.

Yasemin, yarıyıl tatilini babaannesinin yanında geçirecektir. Ama yolculuk sırasında çok sevdiği oyuncak bebeğini kaybeder, üstüne üstlük ateşlenir. Gözlerini açtığındaysa yanı başında bir sürpriz bulur. Eski giysilerinden dikilen bu mor saçlı bez bebeğe Lavanta adı verilir. Kısa sürede ayrılmaz ikili haline gelen Yasemin ve Lavanta’yı birbirinden ilginç maceralar beklemektedir… 

CIZMELI KPK HZR 12 2ÇİZMELİ GICIR – 2. Kitap

Sevgi Saygı, “Yasemin ve Lavanta” dizisinin ikinci kitabında, küçük okurlarını yine çok eğlenceli ve soluksuz bir serüvene çıkarıyor.

Yasemin ve bez bebeği Lavanta’nın yakın arkadaşlığına sürpriz bir isim katılıyor. Ünlü Çizmeli Kedi’nin torunu, Çizmeli Gıcır! Yasemin’in sıra arkadaşı Şule, hastalanınca okuldan uzak kalır. Yasemin de arkadaşını sevindirmek ister. Bir gece hepsi birden Çizmeli Gıcır’ın peşine takılır ve buzdolabının kapağını açtıklarında, ummadıkları bir şeyle karşılaşırlar. Yoksa, bu bir rüya mıdır?..

AMAZON KAPTAN – 3. Kitap / Yakında

“Yasemin ve Lavanta” dizisinin üçüncü kitabı, deniz kıyısındaki bir tatil beldesinde başlayıp, efsanevi Amazonlar’a kadar uzanıyor. Hınzır oyunların, tatlı kapışmaların yaşandığı bu yaz macerasında, mizah hiç eksilmiyor.

Yasemin, yaz tatili için gittikleri çadır kampında, alışık olmadığı bir durumla karşılaşır. Yıllardır oyun oynadıkları oğlanlar çete kurmuş, kızları kızdırıyordur. Özenle yaptıkları kumdan kalenin yıkılmasıyla başlayan çekişme, dalga dalga büyür. Tatlı-sert atışmalara, eski zamanlardan çıkıp düşlere giriveren Amazonlar’ın da eklenmesiyle işler iyice karmaşık
bir hal alır…

CANKURTARAN KİBELE – 4. Kitap / Mayıs’ta

Dizinin dördüncü ve son kitabında, heyecanın dozu iyice artıyor. Mitolojik kahramanlarla günümüz çocuklarını aynı gemide buluşturan Sevgi Saygı, barışın önemine dikkat çekiyor.

Yasemin’in, bulut hikâyeleriyle güzel başlayan günü, yağmur ve oğlanlar çetesi yüzünden berbat olur. Üstelik, antik kent gezisinde ufak bir de kaza yaşanır. Yasemin, kendini eski tekne Kibele’nin burnunda, hayranı olduğu Simirna’nın yanında bulur. Amazonlar’la çete arasındaki çekişme, barışla sonlanacak mıdır? Yoksa bu da bir rüya mıydı?..

Sevgi Saygı: 1957’de İzmir’de doğdu. 1981’de Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü’nü, 1985’te Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü’nü bitirdi. Aynı yıl Atıf Yılmaz’ın filmlerinde yönetmen asistanı olarak görev aldı. TRT İstanbul Radyosu için oyunlar yazdı. Çocuklar için ilk romanı Babam Nereye Gitti?‘yi (2009), devam kitapları Amcama Neler Oluyor? (2011) ve Gizemli Günler (2013) izledi. Şimugula (2010) adlı çocuk romanıyla da dikkati çeken Saygı, “Bebek” adlı öyküsüyle Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği’nin (FABİSAD) 2013 Gio Ödülleri’nde dereceye girdi. Babaannemin İçine Uzaylı Kaçtı! adlı çocuk romanı 2016’da yayımlanan Saygı’nın Peri Efsa (2014, ON8) ve Gezgin (2015, ON8) adlı gençlik romanları da var. En son, dört kitaplık “Yasemin ve Lavanta” dizisini kaleme alan yazar, İzmir yakınında Gencelli’de köpeği ve kedileriyle birlikte yaşıyor.

Merve Atılgan: 1989’da İstanbul’da doğdu. Beş yaşında başladığı bale ve modern dans eğitimi, tüm yaşamında etkili oldu. Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film-Animasyon Bölümü’nden mezun oldu. Yurtiçinde ve dışında çeşitli animasyon stüdyolarının, dergi ve galerilerin tasarım işlerini yapan, illüstrasyon ve çizgi roman çalışmalarını sürdüren sanatçı, çocuk kitabı desenliyor, karma sergilere katılıyor.

edebiyathaber.net (5 Nisan 2017)

Yorum yapın