Sessiz kalamayız!

Haziran 6, 2013

Sessiz kalamayız!

Günışığı Kitaplığı ve ON8 Kitap, ortak bir basın açıklaması yaptı:

“Yaşam alanlarımızın ve kültür varlıklarımızın demokratik olmaktan çok uzak kararlarla tek tek dönüştürülmesini sessizce izlememe hakkımızı protestolarla savunduğumuz; Beyoğlu, AKM, Emek Sineması ve Taksim #GeziParkı’yla başlayıp #DirenGeziParkı’na giden süreçte başardığımız birlik ve dayanışmayı sürdürme zamanı.

Yaşam alanlarımızı, kişisel hak ve özgürlüklerimizi büyük bir sağduyuyla, doğal bir birliktelikle, iletişim gücüyle, yıkıcılığa karşı duran bilinçli bir direnişle savunan insanlara, Taksim Dayanışma gibi kurum ve kuruluşlara teşekkür borçluyuz. Dün olduğu gibi bugün de, yarın da hep el ele yürüyeceğiz.

Demokratik talepler hiçbir zaman şiddetle susturulamaz. Bilgi alma hakkı, hiçbir koşulda sansürle ihlal edilemez. Dile getirilmiş talepleri yok sayıldığı için kendini protesto yoluyla anlatmak, sosyal medya yoluyla duyurmak zorunda kalan hiçbir birey gözaltına alınamaz. Kimse hayatta kalma, sağlık hizmeti ve ilkyardım desteği alma hakkından mahrum bırakılamaz.

Biz yola ‘edebiyat’ uğruna çıktık. Edebiyat, hak ve özgürlüklerin yok sayıldığı bir yerde var olamaz; yok sayışlara göz yumamaz. Biz de bu nedenle, insanlığı ihlal eden hiçbir durum karşısında sessiz kalamayız, kalmayacağız.”

edebiyathaber.net (6 Haziran 2013)

Yorum yapın