Seslenen Kitap satıldı

Kasım 10, 2017

Seslenen Kitap satıldı

Webrazzi’den A. Bugra ferah’ın haberine göre, Seslenen Kitap İsveçli sesli kitap şirketi Storytel Group’a satıldı. İmzalanan anlaşma kapsamında satış bedeli açıklanmazken tüm hisselerinin Storytel Group’a satış işleminin tamamladığı belirtildi.

Storytel Group’un sesli kitap konusunda Türkiye’de önemli bir pazar görmesiyle gelen satın alma ile ilgili Seslenen Kitap’ta yaşanan büyüme dikkat çekici. 2014’te kurulduğunu aktardığımız Seslenen Kitap 200 bin üyeye ve 250’den fazla sesli kitaba sahip.

İsveçli şirkete göz atacak olursak 2005’te kurulan Storytel Group sesli ve e-kitap alanında abonelik servisleri sunuyor. İnternet üzerinden yayın ve yayıncılık olmak üzere iki alanda faaliyet gösteren şirket, internet üzerinden yayın alanında, Storytel ve Mofibo markaları altında İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya, Hollanda, Polonya, İspanya ve Rusya’da sesli kitaplar ve e-kitaplar için aktif olarak üyelik sunuyorlar. Bu alan aynı zamanda, Storyside (İsveç) ve Rubinstein Audio (Hollanda) sesli kitapları da dahil olmak üzere, sesli kitap yayıncılığı ve Storytel Original’i de kapsıyor.

Türkiye’nin müzik ve film içerikleri için üyelik servisleri alanında önemli bir pazar haline geldiğini belirten Storytel’in CEO’su Jonas Tellander, kendi servisleri için de bu anlamda büyük bir potansiyel gördüklerini söyledi:

Türkiye’nin ilk sesli kitap dükkanı Seslenen Kitap, lansmanından bu yana oldukça hızlı bir büyüme kaydetti ve pazardaki lider konumunu sürdürdü. Aynı zamanda lansmanından itibaren 2 yıl içinde sesli kitap uygulamasıyla önemli sayıda üye kazandı. Storytel konsepti ve Seslenen Kitap ekibiyle birlikte, Türkiye’yi büyük bir sesli kitap pazarı haline getireceğiz. Storytel’in faaliyet gösterdiği farklı pazarlarda yer alan ve Türkçe konuşan geniş kitleyi de göz önünde bulundurduğumuzda, Seslenen Kitap’ın yüksek kalitedeki sesli kitaplarının Türkiye dışındaki bölgeler için de çok uygun olacağını düşünüyoruz.

edebiyathaber.net (10 Kasım 2017)

Yorum yapın