Şerzan Kurt Öykü Ödülü

Nisan 9, 2013

Şerzan Kurt Öykü Ödülü

Eğitim Sen Batman ŞubesiMuğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü İkinci sınıf öğrencisi iken 12 Mayıs 2010 tarihinde, Muğla’da yaşanan öğrenci olayları sırasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Şerzan Kurt (1989-2010) anısına bir öykü ödülü verecek. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan ödülün amacı, edebiyata özgün yapıtlar kazandırmak ve Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekmek.

Katılım Koşulları

1. Katılımcılar daha önce herhangi bir yerde (kitap, dergi, internet vs.) yayımlanmamış ve ödül almamış bir öyküyle yarışmaya katılabilirler.

2. Yarışmanın dili Kürtçe ve Türkçedir. Her dilde ayrı ödül verilecektir. Jüri uygun gördüğünde ödülü paylaştırabilecektir.

3. Öykü, özgeçmiş, iletişim bilgileri ve fotoğrafı da içeren bir maille [email protected] adresine gönderilmelidir. Son katılım tarihi: 15 Ağustos 2013.

4. III. Şerzan Kurt Öykü Ödülü’nün sonuçlanmasının ardından hazırlanacak kitapta Seçici Kurul’un uygun göreceği eserlere yer verilecektir. Yarışmaya eser gönderenler bu hükmü kabul etmiş sayılacaktır.

5. Sonuçlar basın yoluyla açıklanacak olup,  ödüller Şerzan Kurt’un doğum günü olan 8 Kasım’da gerçekleştirilecek bir etkinlikle verilecektir.

6. Ödül, kurum tarafından verilecek bir plakettir. Para ödülü verilmemektedir.

Seçici Kurul

Türkçe Öykü Ödülü için;

Adnan Binyazar, Ayşe Sarısayın, Güray Süngü, Hasan Özkılıç, Özcan Karabulut,

Nejla KURT (Şerzan KURT’un annesi. Oy kullanmayacaktır.)

Kürtçe Öykü Ödülü için;

Hesenê Metê, Brahîm Ronîzêr, Lokman Ayebe, Feratê Dengizî, H. Kovan Baqî,  Ömer KURT (Şerzan KURT’un babası. Oy kullanmayacaktır.)

edebiyathaber.net (10 Nisan 2013)

Yorum yapın