Şermin Yaşar’dan çocuklara: “Oh Ne Âlâ Memleket”

Nisan 27, 2020

Şermin Yaşar’dan çocuklara: “Oh Ne Âlâ Memleket”

Şermin Yaşar’ın çocuklara yazdığı “Oh Ne Âlâ Memleket”, önce Storytel’de sesli kitap olarak yayınlanacak, Mert Tugen’in çizimleriyle basılı versiyonu ise yakında Doğan Egmont etiketiyle yayımlanacak.

Tanıtım bülteninden

Bir Zamanlar Tembel Ama Gururlu Bir Öğrenci Vardı…

Çocuk edebiyatının her daim gülümseten kalemi Şermin Yaşar, tam da bugünlerde yaşadıklarımıza paralel yeni çocuk kitabı Oh Ne Âlâ Memleket ile okurlarıyla buluşuyor. Önce Storytel’de sesli kitap olarak yayınlanacak kitabın, Mert Tugen’in çizimleri ve çeşitli sürprizlerle zenginleşen basılı versiyonu ise çok yakında Doğan Egmont tarafından yayınlanacak.

“Yetişkinleri anlamak çok zor. Sürekli hayattan şikâyet edip duruyorlar. Oysa durumları hiç de kötü değil. Düşünsene, sabahın köründe seni uyandıran bir annen yok. Sürekli onu yapma, bunu yapma diyen bir baban yok. Ödevlerini yapmadın diye kızan bir öğretmenin yok. Her gün kalkıp gitmek zorunda olduğun bir okulun yok! Daha ne istiyorsun hayattan? Oh ne âlâ memleket!”

Günümüz çocuk edebiyatının en sevilen kalemlerinden “Oyuncu Anne” Şermin Yaşar’ın yeni çocuk kitabı Oh Ne Âlâ Memleket, yetişkinler dünyasının “aşırı sıkıcı” ve “katı” kurallarına isyan edip, kendi düşündeki okul hayalini gerçekleştirme peşindeki EKER nam-ı diğer Emre, Kerem, Elif ve Reco’nun eğlenceli macerasını anlatıyor. Her gün aynı saatte uyanmaya, yetiştirilmesi gereken ödevlere, çalışılması gereken derslere ve yetişkinler dünyasının sınırlayıcı başarı kriterlerine meydan okuyan bu dört kafadar, kendi inandıkları “okul” projesini hayata geçirmeye karar verir. Yaşar’ın çocukların düşlerine, seslerine, ilgi ve meraklarına kulak vererek kaleme aldığı anlatısı, çocukların dünyasına onların baktığı yerden bakma olanağı sağlayan samimi ve bir o kadar da komik bir dostluk hikayesi anlatıyor.

Şimdiye dek Doğan Egmont’tan yayınlanan Cingo, Kuş Masalları ve Bizimki kitapları ile okurlarıyla buluşan Yaşar’ın yeni kitabı ilk kez önce Storytel’de, ardından basılı haliyle yayınlanmaya hazırlanıyor. İçinden geçmekte olduğumuz süreçte tüm toplumda yankılanan #EvdeKal çağrısına kulak vererek ve onu destekleyerek evvela Storytel üstünden okurlarını kucaklayan sesli kitabın, Doğan Egmont’tan yayınlanacak basılı versiyonunun çizimlerini başarılı illüstratör Mert Tugen üstleniyor.  Kitap, rengarenk çizimlerinin yanı sıra eğlenceli aktiviteleriyle de zengin bir içerik sunacak. Peki siz, çocuklarla beraber Oh Ne Âlâ Memleket demeye var mısınız?

edebiyathaber.net (27 Nisan 2020)

Yorum yapın