Sennur Sezer Ödülleri sahiplerini buldu

Mayıs 5, 2020

Sennur Sezer Ödülleri sahiplerini buldu

Gıda-İş Sendikası ve Manos Kitap işbirliğiyle beşincisi düzenlenen Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri sahiplerini buldu.

“Lillipütyen” başlıklı dosyasıyla Sultan Gülsün şiir ödülüne değer görülürken, öykü dalındaki seçici kurul Hıdır Murat Doğan’ın “Biraz Ormanda Saklanacağım” başlıklı dosyasını birinciliğe değer gördü.

Bu yılki şiir ödülünün seçici kurulu A. Hicri İzgören, Orhan Alkaya, Nalan Çelik, Gülce Başer ve C. Hakkı Zariç’ten ve öykü ödülü seçici kurulu Adnan Özyalçıner, Ayşegül Tözeren, Jaklin Çelik, Sibel Öz ve Ahmet Tulgar’dan oluştu.

Seçici Kurul Özel Ödülü özenli dizeleri ve renkli imgelemiyle dikkat çeken “Porselen Güvercin” dosyasıyla Emre Şahinler’in oldu.

Jüri Özel Ödülü ise bu yıl iki dosyaya birden verildi. “Korkuluk” adlı dosyasıyla Gülizar Aytekin ve “Kaldığı Yerden” adlı dosyasıyla Okan Alay Jüri Özel Ödülü’ne değer görülen dosyalar arasında yer aldı.

Katılımcılara ve jüri üyelerine ayrı ayrı teşekkür eden Gıda-İş ve Manos Kitap temsilcileri, her yıl Sennur Sezer’in doğum gününde, 12 Haziran’da yapılan ödül töreninin bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde yapılmak üzere ertelendiğini bildirdi.

edebiyathaber.net (5 Mayıs 2020)

Yorum yapın