“Seni Sana Geri Vereceğim” önce insanın, sonra bir kadının uyanışını anlatıyor

Ekim 4, 2019

“Seni Sana Geri Vereceğim” önce insanın, sonra bir kadının uyanışını anlatıyor

Ayşe Aslı Bozdağ’ın Seni Sana Geri Vereceğim adlı romanı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Toplumun duvarları arasında veremediğimiz kararlardan zamanı harcarken, aslında bu kararları neden veremediğimizi ve sebeplerini inceliyor roman.

Ana karakter Ada’nın korku, aile ilişkileri, ruh, boşanma, ölüm, cinsellik, aşk ve evlilik gibi kavramları Hindistan’da yolda karşılaştığı insanlar sayesinde irdelemesini ve bu konular hakkında düşünmesini konu alan roman, hayatın düalitesini daha yumuşak bir geçiş ve bakış açısı ile anlatıyor. Karakterin kendisine sorduğu sorular ise bilgilerin karmaşıklaştığı dünyada gerçekten yaşamak ve farkında olmak ne demek bu konulara ışık tutuyor.

Arka Kapak Yazısı:

 “Kendine, sana zarar verenlerden uzaklaşacak kadar saygı duy.”

Ne korkularımızı ne de çözümleyemediklerimizi dile getirebiliriz…

Taklit mi ediyoruz yoksa yaşıyor muyuz onu da bilemeyiz…

Kimdir aynada bize bakan, inancımız nedir, her şey miyiz hiçbir şey mi bir türlü çözemeyiz…

Boşanmak mı, terk etmek mi, ayrılmak mı zor gelir bize cevabını veremeyiz…

Hayat yanılarak, yanlış yaparak öğrendiğin bir yoldu.

Belki tenin teni konuşmadan anlayabileceği ilişkilereydi hasretin. Gittin.

Seksi bulmak kolaylaştıkça, aşkı bulmak zorlaşıyordu. Pes ettin.

Belki saygı ve sevgiyeydi özlemin. Vazgeçtin.

Affedemedin. Hayat işte. Üstesinden gelemedin.

Her ölüm birer ayrılıktı. Sen önce ölümü anlamayı es geçtin.

Halbuki ölmeyi öğrenirsen, yaşamayı öğrenirdin.

Fark edemedin. Fark edemezsen özgür değilsin.

Eğer özgür olmak istiyorsan şimdi yüzleşmelisin.

Yazar hakkında:

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler Bölümü tamamladıktan sonra Westminster Üniversitesi’nde 5 Duyunun Giyim Sektörü’nde Satın Alma Üzerine Etkisi konulu tezi ile Pazarlama Yönetimi programını tamamladı. İngiltere’de bulunduğu yıllarda, 2011-2013, ISSA ve ASFA sertifikalı Sporcu Beslenmesi koçluk programlarını tamamladı. Jamie Oliver’ın da eğitmenlik yaptığı St. Mary’s Üniversitesi’nde fiziksel aktivite ve spor üzerine beslenme eğitimi aldı.

CrossFit Level 1 eğitmenliğini Frankfurt’ta, CrossFit Strongman eğitmenliğini Glasgow’da ve CrossFit Competitor eğitmenliğini Milan’da edindi. CrossFit’in yanı sıra Aslı Bozdağ halen Brazilian Jiu-Jitsu pratiğine devam ediyor.

Delhi’nin önde gelen Yoga Universiteleri’nin eğitmenlerinin 2006 yılında kurduğu Rishikesh Yog Peeth Ashram’da 500saatlik Yoga Alliance Sertifikası, 200 saatlik Hindu Mitolojileri, Bhagavad Gita dersi, 100 saatlik anatomi dersi ve 60 saatlik fiziksel olarak yardıma muhtaç kişiler, hamileler ve cocuklar için yoga eğitimi aldı. Ashram’da geçirdiği dönemlerde dersler dışında kalan zamanını bir saat bedensel temizlenme, bir saat karma yoga (toplum hizmeti),  ve bir saat süren nefes egzersizleri ile geçirdi.

Grand Master Reiki eğitimini yine Rishikesh’te yer alan Maayaa Heailing’te aldı. Maayaa Healing’te aldığı diğer sertifikalı eğitimler 10günlük Chakra Healing ve 21 günlük Meditasyon eğitimleri olan Aslı Bozdağ yine Rishikesh’te yer alan Samadhi Yoga İnternational’da tantra pratiği, ayurdeva, mantralar, bandhalar(vücuttaki kilitler), yoga felsefesi, Kashmir Shaivism ve asana pratiğini kapsayan 100 saatlik Kundalini Yoga eğitimini tamamladı.

The Chartered Institute of Marketing üyesi olan Aslı Bozdağ’ın Turkish Way of Mareketing Communication adlı yazısı Emerald yayınlarından çıkan Marketing Management in Turkey adlı kitapta yer aldı. Ayşe Aslı Bozdağ şu an Pazarlamada Müşteri karşıtlığı ve Etnisite üzerine PhD tezini yazmakta.

Aslı Bozdağ, yaşamı değiştirmek yolunda atılabilecek farkındalık adımlarını sosyal medyada takipçileri ile paylaştığı Kutsal İnek’i 2017 yılında kurdu.

“Seni Sana Geri Vereceğim” ismindeki kurgu romanı 2019 senesinde Destek Yayınlarından çıktı.

edebiyathaber.net (4 Ekim 2019)

Yorum yapın