Senaryo Yazarlığı Okulu 29 Eylül’de başlıyor

Eylül 25, 2019

Senaryo Yazarlığı Okulu 29 Eylül’de başlıyor

Handan Öztürk ile Senaryo Yazarlığı Okulu 29 Eylül Pazar günü Famelog Academy’de başlıyor.

3 ay sürecek okulda, uzman öğretim görevlileri ve önemli sektörel konuklarla birlikte geliştirilen senaryolar, yönetmen ve senaryo doktoru Tevfik Başer tarafından değerlendirilerek ulusal ve uluslararası medya endüstrisine sunulabilecek projeler haline getirilecek. Seçilen bir proje Famelog Academy’nin içyapısında; yönetmenlik, sanat yönetmenliği ve oyunculuk atölyelerinin iş birliğiyle hayata geçirilecek. Proje daha sonra, ulusal ve uluslararası film endüstrisine ve festivallere sunulacak.

Famelog Academy’nin yeni dönem programında ayrıca Oyunculuk Okulu, Sanat Yönetmenliği Okulu, Müzikal Oyunculuk Okulu, Ömer Faruk Sorak ile Yönetmenlik Atölyesi gibi birçok kapsamlı eğitim daha yer alıyor.

HANDAN ÖZTÜRK HAKKINDA

1986’da İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu’ndan mezun oldu. Çeşitli dergilerde yazıları yayımlandı. İsviçre’de radyo programcılığı ve sunuculuğu yaptı, Bern Radio Förderband’da program yapımcısı ve sunucu olarak çalıştı. Hamburg Film Enstitüsü’nde yönetmenlik ve sinema eğitimi aldı. Özellikle, kadınları konu alan “Haremin Büyüsü”, “Bir Doğu Masalı: Galata”, “Anadolu’nun Ana Tanrıçaları” ve “Türk Dansları” adlı belgesellere senarist ve yönetmen olarak imza attı. Belgesellerin haricinde yurtdışı ve yurtiçinde televizyonlar için dizi, program, tanıtım ve reklam filmleri çekti. “Benim ve Roz’un Sonbaharı” ve “Bana Git De” adlı uzun metraj filmleri yazıp yönetti. İlk romanı “Yalnız Bebekler”i 1996 yılında, ikinci romanı “Mor Tecavüz”ü ise 2000 yılında çıkaran Handan Öztürk’ün yayımlanmış toplam 6 romanı var.

FAMELOG ACADEMY HAKKINDA

Oyunculuktan yönetmenliğe, senaryo yazarlığından sanat yönetmenliğine birçok alanda uzun süreli eğitimler ve atölye çalışmaları düzenleyen Famelog Academy, gerek Türkiye’de gerekse global düzeyde medya, eğlence ve sanat alanlarında standartları yükseltmeyi hedefliyor.

Türkiye’nin önemli, tarihi ve artistik platosu olan Beykoz Kundura’da yer alan sanat ve medya akademisi Famelog Academy, öğrencilere benzersiz bir ortamda eğitim alma fırsatı sunuyor. Pek çok dizi ve filmin set ortamına da tanıklık edebilen öğrenciler, her biri alanında uzman ve öncü isimler tarafından edindikleri teorik bilgileri pratiğe dökme şansı elde ederken profesyonel hayata da hazırlanıyor.

Adres: Famelog Academy

Beykoz Kundura – Yalıköy Mah. Süreyya İlmen Cad. No:1 Beykoz/İstanbul

Detaylı bilgi ve kayıt için: 0542 301 32 63

[email protected]

instagram.com/famelogacademy

twitter.com/famelogacademy

facebook.com/famelogacademy

edebiyathaber.net (25 Eylül 2019)

Yorum yapın