SEN de OKU koleksiyonunun Mayıs ayı kitabı raflarda

Mayıs 24, 2019

SEN de OKU koleksiyonunun Mayıs ayı kitabı raflarda

Meg Rosoff’un yazdığı, Grace Easton’ın resimlediği Bilge Köpek Doğa Gezisinde, Emili İlemre çevirisiyle 9-12 yaş grubu için  Tudem Yayınları tarafından SEN de OKU koleksiyonundan yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Tudem’in, okumaya isteksiz ve okuma güçlüğü çeken çocuklar için özel olarak hazırladığı SEN de OKU koleksiyonu, kitapları eğlenceli kılan bir okuma deneyimi vadediyor.

SEN de OKU koleksiyonu, kitaplara mesafeli duran çocukların rahat okuyabilecekleri metinsel ve fiziksel özelliklere sahip, ilgilerini çekecek güncel konulara ve temalara değinen resimli kitaplardan oluşuyor.

Sade, kolay anlaşılır dili; okuma akışına yardımcı olması için özel olarak tasarlanmış yazı tipi; göz yorgunluğunu azaltıp, metnin rahat algılanmasını sağlayan hafif renklendirilmiş kalın kâğıdı ve rahat okumayı üst düzeye taşıması için harfler, satırlar, paragraflar arası geniş boşluk kullanımıyla fark yaratan SEN de OKU koleksiyonu, okumaya isteksiz ve okuma güçlüğü çeken çocukları kitapların renkli dünyasıyla buluşturuyor.

İlk okuma seviyesinden başlayarak kolaydan zora doğru aşama aşama ilerleyen bir okuma yelpazesi sunan SEN de OKU koleksiyonu, çocuklara okuma zevkini yaşatıp onları yetkin okur olma yolunda cesaretlendiriyor.

İlgi yaşı ve yıldızlarla belirtilen okuma seviyesi bilgileri sayesinde, çocuklarına uygun kitap seçiminde kararsız kalan ebeveynlere kılavuzluk edecek SEN de OKU koleksiyonu, yeni kitaplarla zenginleşmeye ve büyümeye devam edecek!

SEN de OKU kitapçığı için>>>

BİLGE KÖPEK DOĞA GEZİSİNDE

Bazen, aile tatilinin tadını çıkarmak için ihtiyacınız olan tek şey, Bilge Köpek Merlin gibi mucizevi bir dost olabilir…

Bir aileyi yola getirmenin sırlarını, gelmiş geçmiş en bilge köpekten öğrendiğimiz Bilge Köpek Yeni Evinde’den sonra, Pişi ailesi ve pek tabii ki sevgili dostumuz Bilge Köpek Merlin yeniden aramızda!

Pişi ailesi, Merlin’i ilk sahiplendiği günlere kıyasla çok daha sakin ve düzenli görünüyor. Ama yine de, katetmeleri gereken çok yol var. Merlin’e göre, yaklaşan yaz tatili, ailenin uyum içinde hareket etmeyi öğrenmeleri için olağanüstü bir fırsat. Ama öncelikle aile fertlerinin, tatil için nereye gideceklerine karar vermeleri gerekiyor. Beren ile Anne Pişi doğa kampından yana; Baba Pişi, ayılardan ve piranlardan çekiniyor. Cem’in aklı diskolara takılmışken, Arya’nınki tarihe iz bırakmış filozoflarda… Herkesin hayalinde bambaşka bir tatil planı olsa da, Bilge Köpek Merlin, Pişiler’i tek bir noktada birleştirmeyi başarıyor…

Yazar Meg Rosoff ve çizer Grace Easton’ın ortak imzasını taşıyan Bilge Köpek Doğa Gezisinde, Tudem’in, okumaya isteksiz ve okuma güçlüğü çeken çocuklar için özel olarak hazırladığı SEN de OKU koleksiyonundaki yerini alıyor!

Kelimelerle mücadele eden çocuklar, Bilge Köpek Merlin’in, Pişi’leri nasıl Uzak Diyarlar Kamp Alanı’na götürmeye ikna ettiğini şaşkınlıkla izlerken, okuma sevgisi kazanıyor!

“Olağanüstü bir köpek ve iğneleyici mizahi anlatımıyla, sıcacık bir aile draması.” Bookseller

Tadımlık>>>

edebiyathaber.net (24 Mayıs 2019)

Yorum yapın