Selim İleri’nin anlatımıyla yaşamadığınız İstanbul

Ocak 24, 2014

Selim İleri’nin anlatımıyla yaşamadığınız İstanbul

IstanbulMayistaBirAksamdi cUsta yazar Selim İleri’nin  İstanbul Mayısta Bir Akşamdı adlı kitabı Everest Yayınları’ndan çıktı. Yazar İleri, İstanbul kitaplığına yeni bir kitap daha ekliyor.

Selim İleri kitabında sohbet eder gibi, yakın dönemlerde yaşanmış İstanbul’a odaklanırken aslında usul usul tarihe karışan İstanbul’u anlatıyor. 

Değerli yazar ve şairlerin anılarındaki İstanbul’una da yer veren Selim İleri, İstanbul’u öylesine canlı aktarıyor ki “İstanbul”u adeta özlüyorsunuz.

ARKA KAPAK

Bu kez en eskilere dönmek, en eskileri yazmak istiyorum. Kim bilir 1960’larda hangi gündü. Tarih, sanat, mimarî, süslemecilik konusunda hemen hiçbir şey bilmediğim halde, camiin çinileri, kubbe pencerelerinden yansıyan ışıklar ortasında, rüyayı andırır bir etki bırakmıştı. O kadar çini ışıltısını, ancak çinilerde o kadar sır ışıltısına kavuşabilen narçiçeği kırmızısını, yeşili ve uçsuz bucaksız maviyi ilk kez görüyordum.

Bence Selim İleri kırk yıldan beri emek verdiği edebiyat alanında mutfağından izbesine kadarevleri, sokakları, insanlarıyla, dünü bugünüyle İstanbul’u kucaklamış, her eseriyle biraz daha ustalaşmış, değerli bir İstanbul yazarıdır.

İnci Enginün

edebiyathaber.net (24 Ocak 2014)

Yorum yapın