Selda Bağcan “Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler 2″de

Ağustos 14, 2018

Selda Bağcan “Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler 2″de

Efsanevi sanatçı Selda Bağcan’ın hikâyesi, hep kitap etiketiyle yayımlanan “Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler” kitabının ikincisinde yer aldı.

Tanıtım bülteninden

Dünyanın en iyi kadın vokalleri arasında gösterilen, acının ve isyanın sesi Selda Bağcan, haftalarca çok satanlar listelerinden düşmeyen Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler kitabının ikincisinde! “Şarkılar silahlardan daha tehlikelidir” diyen Bağcan’ın ilham veren hikâyesi; yüz asi kadının olağanüstü illüstrasyonlarla renklenmiş hayatlarının yer aldığı Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler 2 ile tüm dünyaya ulaşıyor.

Ödüllü yazarlar Elena Favilli ve Francesca Cavallo’nun yazdığı, ilk kitabıyla her yaştan kız ve erkeğin başucunda yerini alan Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler kitabının ilki, Türkiye’de geçen yıl hep kitap tarafından yayımlandı ve defalarca yeni baskı yaptı. Yayımlandığı her ülkede uzun süre çok satanlar listelerinde yerini koruyan ve büyük ses getiren Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler macerası, yine hep kitap’tan çıkan ikinci kitap ile kaldığı yerden devam ediyor. Aslında bir çocuk kitabı olarak tasarlanan kitap, yine olağanüstü yüz kadının ilham verici maceralarını, masalsı bir anlatımla gözler önüne seriyor.

Kitapta bu defa ilk kez, Türkiye’den efsanevi bir isim de bulunuyor: Tüm dünyada çok geniş bir hayran kitlesine sahip olan, müziği ve duruşu ile farklı kategorilerde incelenen Selda Bağcan… Kitapta yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Bağcan’ın ilham veren hikâyesi; Agatha Christie, Audrey Hepburn, J.K. Rowling, Nefertiti gibi isimlerle birlikte Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler 2’nin sayfalarında tüm dünyaya ulaşıyor.

Dünyanın tüm asi kızlarını tek tek harekete geçirip eşitsizliği hep birlikte yıkmaya çağıran Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler 2, hep kitap logosuyla ve Deniz Öztok’un çevirisiyle raflarda!

ASİ KIZLARA UYKUDAN ÖNCE HİKÂYELER 2 HAKKINDA

Her şeye rağmen hayallerinin peşinden gidip yazmaya devam etmek mi zor, en zorlu zirvelere çıplak elle tırmanmak mı? Kartal beslemek mi daha zor, laboratuvardan çıkmadan yeni formüller keşfettiğin halde adını bile geçirmeyen insanlarla mücadele etmek mi? Savaşın orta yerinde insanları kurtarmak mı zor, yoksa bir korsan gemisinde dalgalarla boğuşmak mı? Söz konusu dünyanın asi kızlarıysa tabii ki hiçbiri!

Agatha Christie, Alice Ball, Audrey Hepburn, Beatrix Potter, J.K. Rowling, Nadya Murad, Nefertiti, Sappho, Selda Bağcan ve niceleri… Hayatta prenses değil, kahraman olmayı seçmiş, bütün engellerin üstesinden gelmeyi başarmış yüz kadın! Dünyanın dört bir yanından elli kadın illüstratörün çizimleriyle görsel bir şölene dönüşen hayatlar… Unutma: “Umut sensin, güç sensin. Geri adım atmazsan, herkes ilerler.”

Bilgi için:

www.hepkitap.com.tr

facebook.com/hepkitapp

twitter.com/hep_kitap

instagram.com/hep_kitap

edebiyathaber.net (14 Ağustos 2018)

Yorum yapın