Selçuk Ceylan’dan çocuklara: “Göğün Mavi Kabuğu”

Ocak 18, 2016

Selçuk Ceylan’dan çocuklara: “Göğün Mavi Kabuğu”

gogun_mavi_kabugu_kapak.inddSelçuk Ceylan’ın kaleminden Göğün Mavi Kabuğu, Mustafa Delioğlu’nun resimleriyle 8 yaş ve üstü tüm çocuklar için Can Çocuk etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Göğün Mavi Kabuğu, kabuğunu kırıp dünyayı ve kendini keşfe çıkan küçük bir kuşla, genç okurları keyifli ve düşsel bir yolculuğa davet ediyor.

Selçuk Ceylan’ı, Rüya Dalgıçları için Masallar adlı 2 kitaplık dizisiyle tanımıştık. Gerçek yaşamla fantastik dünyayı iç içe geçirdiği öyküleriyle iki kardeşin birlikte yaşadıkları masalsı maceralarıyla buluşturdu okuru. Son kitabında bu kez dünyaya gözlerini yeni açmış küçük bir kuşla düşsel bir keşif yolculuğuna çıkarıyor; yalın ve akıcı bir dille yaşam ve benlik gibi kavramlar temelinde düşünmeye davet ediyor.

Yumurtasının içindeki küçücük dünyasında güvenle yaşarken bir gün ansızın her şey değişti. Yumurtasının kabuğu kırıldı ve gözleri güneş ışığıyla tanıştı. Üstelik bir kuş için oldukça büyük bir görevi de vardı: Ayağına takılı olan mesajı, fersah fersah dolaşıp sahibine ulaştırmak. Elinde ne bir adres vardı ne de bir isim… O mesajda ne yazıyordu? Mesajın sahibini nasıl bulacaktı? Bütün bu sorular bir yana, öncelikle yapması gereken daha önemli bir şey vardı: Kendisinin kim olduğunu keşfetmek…

“Ve nihayet gözüm açıldı. İçinde yüzdüğüm sıcacık, güven veren dünyamı artık görebiliyordum. Rengini anlatmak çok da kolay değildi. Ancak size şunu söyleyebilirim ki gözlerim açılmadan önce hayal ettiğime yakındı.”

 ***

“TA DA! İşte orada öylece duruyordu! Tüm ışığı, sesi, kokusu ve hareketiyle dünya!”

Selçuk Ceylan

1985 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi’nde felsefe okudu. Ardından Marmara Üniversitesi’nde Reklamcılık ve Halkla İlişkiler bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Çeşitli dergiler için editörlük, reklam ajansları için yazarlık, kısa/uzun metraj filmler için senaristlik yaptı. Rüya Dalgıçları için Masallar adlı 2 kitaplık serisi Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı.

edebiyathaber.net (18 Ocak 2016)

 

Yorum yapın