“Şekerli Sinek – Mavi Orman Yolunda” raflarda

Ağustos 24, 2016

“Şekerli Sinek – Mavi Orman Yolunda” raflarda

sekerli_sinek_mavi_orman_yolunda_kapak_Tanşıl Kılıç’ın yazdığı “Şekerli Sinek – Mavi Orman Yolunda”, 8 yaş ve üstü tüm çocuklar için Can Çocuk Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Tanşıl Kılıç, bizi özlediğimiz Şekerli’nin maceralarıyla yeniden buluşturuyor. Kahramanımız Şekerli Sinek bu kez çok sevdiği mahallesinden ayrılıyor ve mavi ormana doğru uzun bir yolculuğa çıkıyor. Yeni bir macera, yeni arkadaşlar ve bildiğiniz Şekerli!

Bir lolipopa yapıştıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan sinek Narin’in yeni doğmuş yüzlerce larvasından en özeli Şekerli… Annesi gibi kendini rüzgâra bırakıp uçmayı seven ve annesinin şekere düşkünlüğünü hatırlatırcasına şeker kokan bir sinek…

Tanşıl Kılıç’ın ilk kitabı Şekerli Sinek’le tanıştığımız ve çok sevdiğimiz bu şeker kokan sevimli sinek yepyeni bir macerayla şimdi yeniden karşımızda: Şekerli Sinek – Mavi Orman Yolunda.

Yeni böcekleri ve dünyayı tanımak istiyorum,” diyerek doğup büyüdüğü mahalleden ayrılan Şekerli, o tatlı mı tatlı kokusuyla ormanın derinliklerinde ilerlerken, bir yandan yeni arkadaşlar ediniyor, bir yandan da hayatının en büyük gizini aydınlatacak ipucunun peşine düşüyor… Yeni bir macera, yeni arkadaşlar ve bildiğiniz Şekerli!

**

“Şu Şekerli ne tatlı, iyi ki arkadaşım oldu

Şekerli ne heyecanlı, uçtu gözden kayboldu

Zıpla Çatapat zıpla, kaçırma heyecanı

Lay lay lay

Lay lay lom

Lay lay lay

Lay lay lom!”

Tanşıl Kılıç

Tanşıl Kılıç 1978’de Beykoz, İstanbul’da doğdu. İletişim okudu, pazarlama alanında çalışırken bir yandan da çeşitli derneklerde çocuklar için gönüllü eğitim projelerinde çalışmaya ve çocuklar için yazmaya devam etti. Yakın zamanda daha çok yazabilmek ve çocuklara daha çok zaman ayırabilmek için emekli oldu. Şekerli Sinek, Şekerli Sinek Mavi Orman Yolunda ve Bir Salıncak Macerası adlı kitapları Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı.

edebiyathaber.net (24 Ağustos 2016)

Yorum yapın