Scarface yeniden

Temmuz 16, 2020

Scarface yeniden

Sinema tarihinin kült yapımlarından baş rolünde Al Pacino’nun yer aldığı 1984 yapımı Scarface’ın yeniden çevrimi için hazırlıklar başladı.

Geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde İtalyan yönetmen Luca Guadagnino’nun klasikleşmiş “Yaralı Yüz”ü yeniden çekeceği resmi olarak açıklanmıştı. Guadagnino, yöneteceği yeni Scarface filmi hakkında konuştu.

Coen Kardeşler’in senaryosundan yola çıkarak yöneteceği yeni Scarface filmi hakkında Variety’ye konuşan İtalyan yönetmen, “İnsanlar benim yalnızca yeniden çekimler yaptığımı iddia ediyor ancak gerçek şu ki sinema var olduğundan beri kendini yeniden çeviriyor. Bunun nedeni bazı hikayelerin bulunduğumuz zaman ile ilgili ne söylediğiyle ilgili” ifadelerini kullandı.

Guadagnino konuşmasına “Howard Hawks’ın yönettiği ilk Scarface filmi yasaklar dönemiyle ilgiliydi. 50 yıl sonra Oliver Stone ve Brian De Palma, Hawks’ın filminden tamamen farklı olarak kendi versiyonlarını yaptı. İkisi de sanat eserinin harika iki farklı parçası olarak raftaki yerini alabilir. Umarım ki 40 yılın ardından bizim versiyonumuz, karakterin, bizim ölçüsüz ve hırslı versiyonumuzun yaptığımıza değecek bir yansıması olur. Umuyorum ki 40 yılın ardından gelen filmimiz, ölçüsüz ve hırslı bir karakter üzerine başka değerli bir bakış olur. Bence benim versiyonum zamanın ruhuna uygun olacak” diyerek devam etti. 

Kaynak: Gazete DuvaR (16 Temmz 2020)

Yorum yapın