Savaş mağduru çocukların resim sergisi 1-6 Aralık’ta

Kasım 19, 2015

Savaş mağduru çocukların resim sergisi 1-6 Aralık’ta

1447857261_IMG_2457Kadir Has Üniversitesi, 1 Aralık-6 Aralık 2015 tarihleri arasında Suriyeli savaş mağduru çocukların acılarını renklere döktükleri “Durma Resim Yapalım” isimli projenin sergisine ev sahipliği yapıyor.

Kadir Has Üniversitesi’nin kurumsal sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Gaziantep Üniversitesi işbirliği ile gerçekleşen projenin yöneticisi Doç.Dr. Çiğdem BOZ, sergiyi şöyle değerlendirdi:

“‘Toplumsal Duyarlılık Projesi’ dersi kapsamındaki bu projemiz ile Gaziantep İslahiye’de bulunan Mülteci Kampı’ndaki savaş mağduru çocukların iç dünyalarına ulaşmayı, savaşın izlerini boya kalemleriyle kapatmayı amaçladık. Kasım 2014- Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz bu proje ile bir yandan da öğrencilerimizin sosyal sorumluluk bilinci kazanmasını hedefledik. Aslına bakarsanız Turgut Uyar’ın dizesini ödün çalıp, ‘Durma göğe bakalım’ demek isterdik bu çocuklara… Lakin gökyüzü her çocuk için bulutlar ve güneşten ibaret değildir. Bazıları için gökyüzü savaş uçakları ve roketler demektir. Özellikle de Ortadoğu’nun çocukları için… Ne acılarını ne de dillerini anlayabildiğimiz bu çocuklarla yapabileceğimiz en iyi şeydi resim yapmak… Önlerine boş kağıtlar ve boya kalemleri koyduk, onlar ise rengarenk dünyalarını döktüler önümüze. Kankırmızısını, savaş yeşilini, acı siyahını, hüzün grisini, umut sarısını… Mülteci Picassoların, Van Goghların önünde saygıyla eğiliyoruz…”

edebiyathaber.net (19 Kasım 2015)

Yorum yapın