Sassa Buregren’den çocuklara: “Feminizme Devam”

Şubat 8, 2017

Sassa Buregren’den çocuklara: “Feminizme Devam”

guldunya_FeminizmeDevam_kapakSassa Buregren’in 9 ve üstü yaş grubu için yazdığı, Elin Lindell’in resimlediği “Feminizme Devam”, Ünzile Tekin çevirisiyle Güldünya Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Feminist çocuk ve gençlik edebiyatının kült eserlerinden biri olan Küçük Feministin Kitabı ile tanıdığımız İsveçli yazar ve sanatçı Sassa Buregren, serinin ikinci kitabı Feminizme Devam ile tekrar aramızda!

İlk kitabıyla cinsiyetler arası eşitlik ve kadının toplumsal hayattaki rolünü, çocukların anlayacağı bir dille konu eden Sassa Buregren, Feminizme Devam’da cinsiyet kimliği meselesine odaklanıyor. Ancak giriş sayfalarına bakmak bile bu kitapların sadece çocuklar ve gençler için yazılmadığını ortaya koyar nitelikte; feminizmin sözcük analizi ve ‘gerçek anlamı’nı açıklayarak başlayan kitap, bu konuda kavram karmaşası yaşayan her yaştan okurun dostu olabilecek türden.

200 yıl öncesinden daha farklı olabilmek için…

Sassa Buregren’i benzerlerinden ayıran en önemli özelliği, feminizmi teorik kalıplarla açıklamak yerine, yaşanmış olaylardan örnekler verip bizleri bugüne taşıması. Feminizme Devam, 200 yüzyıl öncesinden derlediği yaşanmışlıklarla günümüz gençlerinin feminizm üzerine yaptığı söyleşileri bir araya getiriyor. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı duruşun farklı ülkeler ve kültürlerde nasıl biçimlendiğini gözler önüne seren kitap, kadınların oy verebilme, araba kullanabilme ve eşit ücret hakkı için mücadele edişini anlatıyor. Tarihe yön veren kadın kahramanların anlatıldığı bölüm ise geleceğin güçlü kadınlarına ilham vermek üzere okurlarını bekliyor.

Elin Lindell’in çizimleriyle renklenen sayfalar, genç yaştan itibaren varlığının ve gücünün farkında bireyler yaratmak için bir arada!

edebiyathaber.net (8 Şubat 2017)

Yorum yapın