Sarnıç Öykü’de bu ay: “Düzenboz”

Şubat 26, 2013

Sarnıç Öykü’de bu ay: “Düzenboz”

Sarnıç Öykü, 7. sayısında odağına, Başar Başarır’ın hem içeriği hem de tasarımıyla büyük beğeni toplayan Düzenboz  adlı kitabını alıyor. “Odak Kitap” bölümünde Didem Görkay’ın Başar Başarır ile gerçekleştirdiği geniş sohbetin yanı sıra Veysi Erdoğan, Arzu Eylem ve Olcay Tunalı’nın inceleme yazılarını bulacaksınız.

Dergi, İlhan Durusel’in uyarladığı “Çok Kısa Hikâyeler” bölümüyle, dünya edebiyatının altı kelimeden oluşan en kısa öykülerinden bir seçki sunuyor. Bunun yanı sıra İrlandalı yazar Elizabeth Bowen ve çağdaş dünya öykücülerinden Bernardo Atxaga ve Maile Meloy’un öykülerine yer veriyor. Dergideki birbirinden değerli diğer öyküler ise Saliha Yadigâr, Nalân Kiraz, Aysun Kara, Mehmet Sürücü, Engin Türkgeldi ve Deniz Yalım Kadıoğlu’nun kaleminden çıkıyor.

“Damla-lık” bölümünde ise Ulysses çevirisiyle gündeme gelen Armağan Ekici’yle çeviri sürecine ilişkin yapılan eğlenceli sohbete yer veriliyor.

“Kült Kitap” bölümünde ise Billur Şentürk’ün, Katherine Mansfield’in Bahçe Partisi adlı kitabı üzerine hazırladığı incelemesini okuyabilirsiniz.

Kadir Yüksel, “Öykü Vitrini” köşesinde Başar Başarır’ın Düzenboz ve Zeynep Ünal’ın Ölüler ve Periler adlı öykü kitaplarına değiniyor.

Sarnıç Öykü, D&R, Nezih, İnkılâp, İmge, Pandora, Kitapsan, Remzi, Mephisto, Kırmızı Kedi, Penguen, Ada, Seyhan, Dost, Turhan, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi ve diğer tüm kitapçılarda.

edebiyathaber.net (26 Şubat 2013)

Yorum yapın