Sarnıç Öykü yayın hayatına son verdi

Temmuz 2, 2015

Sarnıç Öykü yayın hayatına son verdi

sarnicÖykü dergiciliğine yeni bir soluk getiren ve önemli işlere imza atan “Sarnıç Öykü” yayın hayatına son verdiğini Neslihan Önderoğlu ve Faruk Duman ortak imzasıyla yayınladığı bir bildiriyle duyurdu:

“Sevgili okurlar, değerli öyküseverler, öykücü dostlarımız…
Sarnıç Öykü, 2012 yılının sonlarından bu yana aralıksız yayınlanıyor. Başından beri, her sayıda bir öykü kitabını dosya konusu yaptık; özellikle genç öykücülerin yeni kitaplarının okurla daha kolay buluşması için çaba harcadık. Öykücülüğümüzün ve öykü eleştirisinin gelişmesine katkı sunmak için çabaladık. Bu süre içinde tüm öyküseverlerin çok büyük, unutulmaz katkıları oldu. Burada adını anamayacağımız kadar çok isim var; hepsine tek tek teşekkür ediyoruz.
Ancak, özellikle renkli baskıyla artan maliyetler, dağıtım sorunları, bakanlığın kestiği abonelik vs. gibi bu ülkede her edebiyat dergisinin makûs talihi haline gelen sıkıntılar bizim de belimizi büktü. Bu nedenle artık Sarnıç Öykü’yü yayınlayamayacağız.
Yayına hazır olduğunu duyurduğumuz ve matbaada kalan son sayımızın odak kitabı, İnan Çetin imzalı Kureyş’in Kurtları’ydı… İnan Çetin’e, güzel söyleşisi, dosyaya katkısı bulunan dostlarımıza da çabaları için çok teşekkür ediyoruz.
Çok ama çok üzgünüz…
Saygı ve sevgilerimizle…”

edebiyathaber.net (2 Temmuz 2015)

Yorum yapın