Sarıyer Edebiyat Günleri başlıyor

Mayıs 15, 2013

Sarıyer Edebiyat Günleri başlıyor

15-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2. Sarıyer Edebiyat Günleri’ne bu yıl daha fazla yazar, şair ve sanatçı katılıp imza günü, söyleşi, şiir dinletisi ve konserlerde yer alacak.

Geçen yıl öykü yarışması düzenlenen Edebiyat Günleri kapsamında bu yıl Sarı Platform Derneği ile ortak olarak bir de şiir yarışması ve “Çocukları Babalarını Anlatıyor” başlığı altında bir etkinlik düzenleniyor. Aralarında Türkan Şoray, Selim İleri, Soner Yalçın, Hıfzı Topuz, Ahmet Ümit, Nurduran Duman, Enver Aysever, Cafer Hergünsel gibi şair ve yazarların katıldığı bir dolu söyleşi ve imza gününe ev sahipliği yapacak olan Edebiyat Günleri’nde söyleşiler 15 Mayıs’ta törenle açılışı da yapılacak olan Demirtaş Ceyhun Kütüphanesi’nde gerçekleşecek.

Söyleşiler

“Edebiyat Basın İlişkileri”- Fatih Portakal-Altan Öymen (15 Mayıs)

“Edebiyat Sinema İlişkileri”- Selim İleri ve Türkan Şoray (16 Mayıs)

“Şiir ve Yaşamak”- Nurduran Duman (17 Mayıs)

“Sarıyerli Edebiyatçılar Semtlerini Anlatıyor’’  Vural Sözer, İbrahim Balcı, Cafer Hergünsel, Tansu Bele (17 Mayıs)
“Aydın Ilgaz Babası Rıfat Ilgaz’ı Anlatıyor” Aydın Ilgaz (18 Mayıs)

Şiir ve müzik dinletisi: Ataol Behramoğlu-Haluk Çetin

Konser: Tarık İhtiyar

İmza Günleriyle Yer Alacak Yazar, Şairler

Hıfzı Topuz, Bilgesu Erenus, Ahmet Ümit, Enver Aysever, Emin Karaca, Fazilet Çulha, Şemsettin Can, İbrahim Balcı, Tuncay Dağlı, Cafer Hergünsel,  Emine Koç, Emine Topçu, İlknur Arı, Emin  Turan, Gökten Ulugergerli, Şemsettin Ergin, Mehmet Ünver, Berrak Budunç Erişen, Aslan Sağlam, Hatice Nilüfer Koç, Hüsnü Arıkan, İrem Uşar, Hürriyet Turnalı, Mine Engin Tekay, Özge Doğar, Süreyya Ersoy, Murat Çavga, Erdoğan Mert, Ayşe Cebesoy Sarıalp, Fatoş Hatice Erman, Öner Ciravoğlu, Erdem Yücel

edebiyathaber.net (15 Mayıs 2013)

Yorum yapın