“Sanatımızın Hatıra Defteri” kitap ve DVD olarak raflarda!

Ocak 29, 2014

“Sanatımızın Hatıra Defteri” kitap ve DVD olarak raflarda!

Sanatimizin-Hatira-Defter_170910_1Nebil Özgentürk’ün yazıp yönettiği, 25 oyuncunun rol aldığı, Sedat Simavi ödüllü “Sanatımızın Hatıra Defteri” projesi; kitap ve DVD olarak raflardaki yerini aldı!

Sanat tarihimizin en ilginç olaylarının ele alındığı “Nebil Özgentürk’le Sanatımızın Hatıra Defteri”,  geçen sezon Cnnturk ekranlarında yayınlanarak büyük ses getirdi. 240 sayfalık kitap ve 1000 dakikayı bulan belgesel DVD’si olarak, hazırlanıp kitapevlerinde satışa sunulan “Sanatımızın Hatıra Defteri”, Denizbank’ın kuruluşu Deniz Kültür Yayınları tarafından basım-yayına hazırlandı.

Sanatımızın geçmişine dair bugüne kadar yapılmış en geniş kapsamlı belgesel çalışma olarak gösterilen ve 25 oyuncunun rol aldığı “Sanatımızın Hatıra Defteri”; klasik, senfonik, epik, lirik ve antimedyatik sanat hatıralarını içeriyor. 16 bölüm olarak tasarlanan, Cihan Ünal ve Haluk Bilginer‘in seslendirdiği belgeselde; Tarık Akan‘dan Mustafa Alabora‘ya, Halil Ergün‘e, Beyazıt Öztürk‘ten Rasim Öztekin‘e, Meltem Cumbul‘dan Demet Akbağ ve Candan Erçetin‘e kadar günümüz sanatçıları, özel bir makyaj yöntemiyle geçmiş sanat insanlarına benzetilerek özel sahnelerde rol aldılar. Aynı anda kitabı da hazırlanan belgesel, gazetecilik ve televizyonculuğun en prestijli yarışmalarından biri olan Sedat Simavi Ödülleri’nde “Yılın TV Programı Ödülü”ne layık görüldü.

29 Ocak 2014

Yorum yapın