SALT’ın araştırma ve programları Ankara’ya yayılıyor

Eylül 19, 2017

SALT’ın araştırma ve programları Ankara’ya yayılıyor

SALT, Ankara’da Nisan 2013’te SALT Ulus’ta başlattığı araştırma ve programlarını başkentin farklı noktalarına yayacak.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) SALT Sineması ile başlayan 2017 sonbahar programı, Hangi denizin çapası? yürüyüşleri ve iklim değişikliği meselesini irdeleyen Bu son şansımız mı? film gösterimleriyle devam edecek. Ayrıntılı bilgiye, saltonline.org’da SALT Ankara etiketi altında ve SALT Online sosyal medya hesaplarında erişilebilir.

SALT Ulus’un kullanımı Eylül ayı itibariyle tamamlanmış olup, SALT Araştırma ve Programlar kapsamındaki arşiv çalışmaları ve şehre dair araştırmalar ile program üretim ve iş birliği süreçleri SALT’ın Ankara’daki yeni ofisinde yürütülmekte.

SALT Ankara Ofisi İletişim

Tunalı Hilmi Caddesi 112/1

06670 Kavaklıdere Çankaya

+90 312 324 30 24

[email protected]

Hangi denizin çapası?

SALT’ın Hangi denizin çapası? programının sonbahar yürüyüşleri, Ankara’nın erken Cumhuriyet dönemi mimarisiyle gelişen kent dokusuna ve başkentin edebiyatla ilişkisine odaklanıyor.

Hangi denizin çapası?

23 Eylül-28 Ekim

Ankara

Cumhuriyet’in ilanıyla “orta ölçekli bir taşra kenti”nden “modern bir başkent”e dönüştürülen Ankara’nın pek çok edebî esere konu olan hikâyesi, ulusal bir mimari kimlik arayışını da barındırır. SALT’ın Hangi denizin çapası? sonbahar programında daimî müdahale altındaki kent dokusunun yanı sıra mimarlık ile edebiyat arasındaki ilişki değerlendirilecek. Erken Cumhuriyet döneminde toplumsal idealler paralelinde biçimlenen kent mimarisi ile anıt ve heykellerin ele alınacağı programda başkent odağında üretilen edebî metinler bir dizi yapı eşliğinde incelenecek.

Program dili Türkçe. Kayıtlar tur tarihinden bir hafta öncesinde açılacak.

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için:

[email protected]

0312 324 3024

PROGRAM

23 Eylül, 13.30 Ulus Ankara Edebiyatı Turu

14 Ekim, 13.30 Ankara Garı-Sıhhiye Mimari Turu

21 Ekim, 13.30 Ulus-Kızılay Kent Heykelleri Turu

28 Ekim, 13.30 Kavaklıdere-Kızılay Ankara Edebiyatı Turu

edebiyathaber.net (19 Eylül 2017)

Yorum yapın