“Salgın Günleri Hikâyeleri” yayımlandı

Haziran 9, 2020

“Salgın Günleri Hikâyeleri” yayımlandı

İpek Arman’ın editörlüğünde çok yazarlı “Salgın Günleri Hikâyeleri” Elma Yayınevi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Salgın günlerinin duygu arşivi

Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden yüzlerce insanın karantina günlerinde yaşadıklarını ve hissettiklerini anlattığı Salgın Günleri Hikâyeleri, Elma Yayınevi tarafından yayımlandı.

Elma Yayınevi, Covid-19 salgın sürecinde bir ilke imza attı. Okurlarından salgın günlerinde neler yaşadıklarını ve hissettiklerini yazmalarını isteyen yayınevi bu metinleri, Salgın Günleri Hikâyeleri isimli kitapta bir araya getirdi. Elma Yayınevi Genel Yayın Yönetmeni İpek Arman’ın editörlüğünü üstlendiği kitapta iki yüze yakın günlük ve öykü yer alıyor. Rakamların, araştırmaların, tıbbi verilerin ötesinde bir “Duygu Arşivi” yapmak ve geleceğe ışık bırakmak için hazırlanan Salgın Günleri Hikâyeleri, önce beynimize sonra dilimize yerleşen korona, karantina, sosyal izolasyon, sosyal mesafe gibi konulara çok daha geniş bir perspektiften bakmamızı sağlıyor.

Bizler de Salgın Günleri Hikâyeleri kitabını, özgürce kucaklaşabileceğimiz günlerde okuyabilmek umuduyla birbirimizden ayrı kaldığımız evlerimizin odalarında hazırladık. Biliyoruz ki matbaadan yeni gelmiş bu kitabın sayfalarının kokusunu, sevgili yayınevimizin odalarında, her zamanki kahkahalarımızla ve ince belli bardağımızdaki çayımıza eşlik eden çekirdeklerin tadında duyacağız en kısa zamanda.

Bu sefer teşekkür bizden size… “Yaşamanın diğer adı direnmektir” diyen yüreğiniz dert görmesin.

Elma Yayınevi Ekibi

edebiyathaber.net (9 Haziran 2020)

Yorum yapın