Sait Faik’in beş farklı hikâyesi İş Sanat’ta

Ocak 25, 2020

Sait Faik’in beş farklı hikâyesi İş Sanat’ta

Daha çok İstanbul’u ve şehir insanını acısıyla-sevinciyle etkileyici bir biçimde kaleme alan Sait Faik Abasıyanık, beş hikâyesiyle izleyicilerle buluşuyor. “Şehir Amber Kokacak” adlı dinletide yazarın “Müthiş Bir Tren”, “Havuz Başı”, “Balıkçısını Bulan Olta”, “Yüksekkaldırım”, “Serseri Çocuk ve Köpek” başlıklı hikâyeleri eski bir radyo kayıt stüdyosunun canlandırıldığı bir sahne düzeniyle edebiyatseverleri nostaljik bir yolculuğa davet ediyor.

Atilla Birkiye’nin metinlerini hazırladığı, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyarladığı dinletinin müzik yönetmenliğini Serdar Yalçın üstleniyor. Edebiyat ile müziğin iç içe geçtiği dinletide eserleri kemanda Seda Subaşı, çelloda Şemsa İdil Ural yorumlarken; efektler Tuğrul Keskin, Vehbi Arslan ve Hasip Tuz’a ait.

Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek’in seslendireceği Sait Faik hikâye dinletisi 1 Mart Pazar günü 16.00’da ve 2 Mart Pazartesi akşamı 20.30’da iki ayrı gösterimle İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleşecek. 

Etkinlik ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. 1 Mart Pazar günü saat 14.00’ten, 2 Mart Pazartesi akşamı saat 19.00’dan itibaren seyirciler salona kabul edilecektir. Seyirci kabulü salon kapasitesi ile sınırlıdır.

edebiyathaber.net (25 Şubat 2020)

Yorum yapın