Sait Faik Hikâye Armağanı’nın 59.’su sahibini arıyor!

Mart 14, 2013

Sait Faik Hikâye Armağanı’nın 59.’su sahibini arıyor!

Darüşşafaka Cemiyeti‘nin, kitaplarının telif hakkını ve mal varlığını Darüşşafaka’ya bağışlayarak eğitimde fırsat eşitliğine destek veren Türk hikâyeciliğinin önde gelen yazarlarından Sait Faik Abasıyanık’ın anısına 1964 yılından bu yana düzenlediği Sait Faik Hikâye Armağanı’nın 59.’su için geri sayım başladı.

Yarışmaya katılacak yazarların yapıtlarından on nüshayı 20 Mart Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar Darüşşafaka Cemiyeti’ne teslim etmesi gerekiyor. Edebiyat dünyamızın en büyük ve uzun soluklu ödülü Sait Faik Hikâye Armağanı’na katılacak kitapların 2012 yılı içinde yayımlanmış olması gerekiyor. Sait Faik Hikâye Armağanı’nı daha önce almış yazarlar, yarışmaya katılamıyor. Aynı şekilde ödül almış bir kitapla da yarışmaya başvurulamıyor.

Doğan Hızlan, Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Jale Parla, Murat Gülsoy, Metin Celal ve Beşir Özmen’den oluşan Seçici Kurul’un değerlendirmesinin ardından sonuçlar mayıs ayında açıklanacak ve Armağan, her yıl olduğu gibi bu yıl da Sait Faik Abasıyanık’ın ölüm yıldönümü olan 11 Mayıs’ta yeni sahibini bulacak.

Armağan, 2012 yılında Peruk Gibi Hüzünlü  adlı kitabıyla Yalçın Tosun’a verilmişti.

edebiyathaber.net (14 Mart 2013)

Yorum yapın