Sait Faik Abasıyanık Müzesi Burgazada’da yeniden açılıyor

Mayıs 11, 2013

Sait Faik Abasıyanık Müzesi Burgazada’da yeniden açılıyor

Türkiye hikâyeciliğinin büyük ismi Sait Faik Abasıyanık, ölümünün 59. Yılında, 11 Mayıs Cumartesi saat 13.30’da Sait Faik Abasıyanık Müzesi’nin açılışıyla anılıyor.

Burgazada’da bulunan Sait Faik Abasıyanık Müzesi, Darüşşafaka Cemiyeti’nin 2010 yılından bu yana sürdürdüğü restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından, ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Sait Faik Abasıyanık’ın pek çok hikâyesini kaleme aldığı evde, yazarın el yazması öyküleri, mektupları ve fotoğraflarının içinde bulunduğu kişisel eşyaları da yer alıyor.

1959 yılında halkın ziyaretine giriş ücreti alınmaksızın açılan Sait Faik Abasıyanık Müzesi, Sait Faik’in annesi Makbule Abasıyanık’ın vasiyetinin Darüşşafaka Cemiyeti’ne intikal ettiği 1964 yılından beri Darüşşafaka Cemiyeti’nin sorumluluğunda yaşatılıyor. Bu tarihten 46 yıl sonra güçlendirme ve restorasyon çalışmalarının başlatıldığı müze ev, kültür ve tarihe ev sahipliği yapan önemli özel müzelerimizden biri. Babasının vefatından sonra kışları Şişli’de, yazları ise Burgazada Çayır Sokak 15 numaradaki köşkte yaşamını sürdüren Sait Faik, hastalandıktan sonra zamanının büyük bir kısmını burada geçirdi.

11 Mayıs 2013 Cumartesi günü Sait Faik’i sevenler veya henüz onunla tanışmamış olup onu keşfetmek isteyenler, Sait Faik Abasıyanık Müzesi’nin açılışında buluşacak. Açılış öncesinde ayrıca, Darüşşafaka Cemiyeti ve Adalar Belediyesi işbirliğiyle Sait Faik’i Anma Etkinliği düzenlenecek.

Program

Saat 13.30 –    Sait Faik Abasıyanık heykeli önünde buluşma

Saat 14.15 –    Müze önünde tören ve açılış

Saat 15.00 –    Müze’nin gezilmesi, ikram ve kapanış

edebiyathaber.net (8 Mayıs 2013)

Yorum yapın