Şahsiyet’in 5. sayısı yayımlandı

Şubat 17, 2020

Şahsiyet’in 5. sayısı yayımlandı

Şahsiyet Dergisi’nin 5. sayısı yayımlandı.

Her ay farklı bir tema ve dosya konusu ile üç ayda bir okurun karşısına çıkan Şahsiyet Dergisi, bu sayısında Selçuk Baran’ı ele alıyor. Selma Hangül, Berna Durmaz’ın ‘Tepedeki Kadın’ isimli kitabına Eleştirel Gerçeklik Unsurları üzerinden yaklaşırken, Üzeyir Karahasanoğlu, Salih Bolat’ın ‘Rüya Zamanı’ isimli eserine farklı bir bakış açısı getiriyor. ‘Kurdun Postu’ isimli öykü dosyası ile Yaşar Nabi Nayır Öykü Ödülü’ne lâyık görülen genç öykücü Batuhan Aşıktoprak’ın röportajı ise Nazlı Nur Karaağaçlı’nın imzasını taşıyor.

Bu sayıda; Göktuğ Canbaba, Anton Çehov, Gamze Güller, Didem Kazan, Gözde Şahin, Aynur Türk, Alican Taş, Zeliha Sönmez, Onur Can Irmak, Meltem Vatan Demirci ve Recep Murat Karakaş, öyküleriyle yer alırken; Kuzey Kayahan Saran, Tan Doğan, Adem Fatih Kılıç, Bekir Dadır, Sidat Güney, Asım Gönen, Abdullah Koç, Bircan Mirza ve Osip Mandelstam şiirleri ile yer alıyor.

Ayrıca; Güney Birtek, Ayça Erkol, Haden Öz, Ebru Nisa Gürbüz, Melih Gündeş, Onur Tuğrul Karabıçak, Bayram Sarı, Oktay Güler ve Onur Uzer, yazılarıyla Şahsiyet’e katkıda bulunan diğer isimler arasında.

Yayın Yönetmeni Kuzey Kayahan Saran, Yazı İşleri Sorumlusu Selcan Kırnal ve Editör Gül Ersoy’un eşliğinde hazırlanan Şahsiyet Dergisi’nin kapak tasarımları ise Ezgi Burçin Serdar’a ait.

Dağıtım Noktaları

İstanbul: Kadıköy İmge Kitabevi, Beyoğlu Mephisto, Beşiktaş Mephisto, Bahariye Mephisto, Robinson Crusoe, Kohen Kitabevi, Gergedan Kitabevi, Yolda Sahaf, Sosyal Sahaf,

Ankara: İmge Kitabevi, Birleşik Kitabevi, Tayfa Kitabevi, Ardıç Kitabevi, Kurtuba Kitabevi

İzmir: Yakın Kitabevi – Kabuk Kitabevi Eskişehir: Adımlar Kitabevi – İnsancıl Sahaf

Bursa: Mesaj Kitabevi Çorlu: Boyut Kitabevi

Tekirdağ: Elifce Kitabevi Bartın: Azim Kitabevi

Diyarbakır: Lilav Kitabevi – DB Kitabevi Malatya: Fidan Kitabevi & Kafe

Konya: Çizgi Kitabevi Isparta: Avni Kitabevi

Çanakkale: Troia Kitabevi Bolu: Tuğra Kitabevi

Aydın: Sıla Kitabevi Denizli: Halikarnas Kitabevi

Kırklareli: Anka Kitap Kafe, Baykuş Kafe Erzurum: Üniversite Kitabevi, Doctor Faustus

Sivas: Volkan Kitabevi Siirt: Bajar Kitabevi

Ordu: Serüven Kitabevi Kafe

Edirne: Ana Kitabevi – Rüzgâr Kitabevi – Epizot Kitabevi

İletişim: [email protected]

edebiyathaber.net (17 Şubat 2020)

Yorum yapın