Sahne Eseri Yazma Yarışması’nda en iyiler belirlendi

Eylül 26, 2018

Sahne Eseri Yazma Yarışması’nda en iyiler belirlendi

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu ile Mitos Boyut Tiyatro Yayınları iş birliğiyle düzenlenen Sahne Eseri Yazma Yarışması’nda “son değerlendirme listesi” belli oldu. Dokuz oyunun son listeye kaldığı yarışmanın kazananları 12 Ekim’de açıklanacak.

Tiyatro dünyasına nitelikli eserler kazandırmak amacıyla Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu ile Mitos Boyut  Tiyatro Yayınları iş birliğiyle düzenlenen Sahne Eseri Yazma Yarışması’nda değerlendirme sürecinin sonuna gelindi. Oyun yazarlığı konusunda yeni yazarları teşvik etmek gibi bir hedefi de olan yarışmaya bu yıl da ilgi büyüktü.

#kadınlarsahneye etiketi altında bir araya gelen Bahar Çuhadar, Beliz Güçbilmez, Emre Koyuncuoğlu, Selen Korad Birkiye ve Pınar Hande Kaplan’dan oluşan seçici kurul, yarışmaya başvuran toplam 70 oyunu değerlendirdi.
Kurul, adayların değerlendirilme ve seçilme sürecinde, oyunun, sahne fikrini merkeze alarak yazılmış olması; tiyatro birikiminden beslenerek üretilmiş olması; kendine özgü bir yapı ve dil kurması; içinde yaşadığı toplumun meselelerini, gündemini, kültürel ve toplumsal sorunlarını oyuna nakşetmesi; farklı duyarlılıkları ön plana çıkarması, merkezine alması, dile getirmesi; kendi çağının tiyatro estetiği ile konuşabilmeyi ve farklı kültürlerde karşılık bulabilecek bir dil tutturmayı önemsemesi gibi  kriterleri gözeterek karar verdi.

Titiz çalışmanın sonucunda, kurul, yarışmaya katılan 59 oyun arasından dikkate değer dokuz oyunun son değerlendirmeye kalmasına karar verdi. Buna göre, “Burada Kimse Yaşamıyor” , “Çatı”, “Delik”, “Dilenciler”, “H2O”, “Iskat”, “Rüya Zaman”, “Ters Yüz”, “Toz Duman”  isimli eserler son değerlendirme listesine girdi.

Son değerlendirme listesine kalan oyunlar arasında ödüle değer bulunanlar, 12 Ekim Cuma günü saat 19.00’da Nilüfer Belediyesi Nâzım Hikmet Kültürevi’nde yapılacak ödül töreninde açıklanacak.

Nilüfer Belediyesi Özel Ödülü’nün sahibi ise belli oldu.  Bu ödüle başvuran 11 oyun arasından Cansu Yumuşak’ın yazdığı Misafir adlı oyun Nilüfer Belediyesi Özel Ödülü’ne değer görüldü.
Yarışmada ödül alan oyunlar, Mitos Boyut Yayınları tarafından kitap olarak yayımlanacak.

edebiyathaber.net (26 Eylül 2018)

Yorum yapın