sadece Şiir dergisinin ikinci sayısı çıktı

Ocak 9, 2020

sadece Şiir dergisinin ikinci sayısı çıktı

sadece Şiir Dergisinin ikinci sayısı yayımlandı.

Genel yayın yönetmenliğini Umay Umay’ın, editörlüğünü Serkan Türk’ün yaptığı sadece Şiir dergisi, dilimizin yanı sıra bu ülkede yaşayan ve yazılan diğer dillerden şiir örneklerini de okurun dikkatine sunuyor.

İlk sayısı Ekim 2019’da çıkan, sadece şiir ve şair röportajları yayımlayan, sadece Şiir dergisinin ikinci sayısı okurla buluştu.

Bu sayıda: Bircan Çelik, Çağlar Yerlikaya, Cevahir Bedel, Çiğdem Sezer, Dilek Bilge, Emel İrtem, Ersin Kurt, Fadıl Öztürk, Göktürk Yaşar, Gülkan Noir, Hatice Nisan, Hasip Bingöl, İlhan Kemal, İlkay Şahin, İnanç Avadit, Karin Karakaşlı, Mazlum Mengüç, M. İnan Filiz, Memo Emin Metin, Mehmet Şah Erincik, Murat Kahveci, Mustafa Ergin Kılıç, Neşe Yaşın, Nihat Özdal, Nilüfer Altunkaya, Onur Caymaz, Onur Köybaşı, Oya Uysal, Özgün E. Bulut, Ömer Erdem, Selahattin Yolgiden, Sema Güler, Süreyya Berfe,  Soner Demirbaş, Pelin Özer, Rauf Gerz, Rıdvan Özkurt, Yiğit Kerim Arslan, Serkan Türk ve Umay Umay.

Ertuğrul Aydın yazdı; “Şiir ve şiir sanatı (poetika) nedir?”

Ayşe Keskin şair Şeref Bilsel’le kapsamlı bir söyleşi yaptı.

“Sözcüklerin de insanlar gibi birleşip ayrıldığı dünyalardan geriye kalan hazlar, yalnızlıklar var. Yalnız olmayan özgürleşemez.”

 Gidenlere saygı duruşunda arka ve iç kapakta Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın el yazısıyla yazdığı iki kısa notu var.

Bu sayıda da ülkemizde kullanılan farklı dillerde yazan şairler şiirleriyle yer aldı.

Kafa grubunun yayınladığı dergi şiir okurları için ülkenin her yerinde. Kitapçıların yanı sıra Migros, D&R, CarrefourSA gibi mağazalarda da bulunabilecek.

Dergi ressam Barış Kara’nın çizimleriyle tamamlandı.

edebiyathaber.net (9 Ocak 2020)

Yorum yapın