Sabancı Üniversitesi’nde Cevat Çapan’la Dünya Edebiyatı üzerine yetişkin eğitimleri başlıyor

Ocak 17, 2018

Sabancı Üniversitesi’nde Cevat Çapan’la Dünya Edebiyatı üzerine yetişkin eğitimleri başlıyor

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde Prof. Dr. Cevat Çapan ile Dünya Edebiyatı üzerine yetişkin eğitimleri 1 Şubat’ta başlıyor.

Şimdiye kadar “Osmanlı Yaşamı”, “Sanatta Lale ve Lale Devri”, “Osmanlı Çiniciliğinin Öyküsü”, “Köhne Bizans” ve “Galatasaray’dan Ankara’ya: Türk Resminin 100 Yılı” gibi başlıklarda verdiği yetişkin eğitimleriyle tarihteki farklı ve çok bilinmeyen konulara odaklanan Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, ilk kez dünya edebiyatı üzerine yetişkin eğitimleri düzenlemeye hazırlanıyor.

Edebiyatçı, yazar, şair ve çevirmen Prof. Dr. Cevat Çapan’ın anlatımıyla Şubat ayında başlayıp Mayıs’ın son haftasında bitecek olan dersler, Antik Yunan edebiyatından başlayarak 4 farklı bölümü kapsayacak. İlk 3 bölümün 4 haftada, son bölümün ise 5 haftada tamamlanacağı derslerin ilk bölümü Antik Çağ Edebiyatı’na ayrılırken, 2. bölüm Edebiyatta Ortaçağ ve Rönesans’a Geçiş, 3. bölüm Edebiyatta Rönesans ve Aydınlanma Çağı’na Geçiş, 4. bölüm ise Aydınlanma ve Devrimler Çağı’nda Edebiyat konusuna ayrılacak.

Katılımcıların dünya edebiyatına dair detaylı ve akademik düzeyde bilgi sahibi olmalarını sağlayacak ve eserlerden okumalara da yer verilecek derslerin ilk bölümü 1 Şubat Perşembe günü başlayıp 4 hafta boyunca 11.00-13.00 saatleri arasında SSM’de gerçekleştirilecek.

Program:

1.Bölüm: Antik Çağ Edebiyatı / 1 Şubat, 8 Şubat, 15 Şubat, 22 Şubat 2018

Okumalar: Homeros, Vergilius, Sappho, Catullus, Sophokles, Aristophanes

2.Bölüm: Edebiyatta Ortaçağ ve Rönesans’a Geçiş / 1 Mart, 8 Mart, 15 Mart, 22 Mart 2018

Okumalar: Dante, Chaucer, Montaigne, Cervantes

3.Bölüm: Edebiyatta Rönesans ve Aydınlanma Çağı’na Geçiş / 29 Mart, 5 Nisan, 12 Nisan, 19 Nisan 2018

Okumalar: Shakespeare, Moliere, Voltaire, Goethe

4.Bölüm: Aydınlanma ve Devrimler Çağı’nda Edebiyat / 26 Nisan, 3 Mayıs, 10 Mayıs, 17 Mayıs, 24 Mayıs 2018

Okumalar: Wordsworth, Balzac, Dickens, Baudelaire, Ibsen, Kafka

* Ders kapsamında yer alacak okumalar nedeniyle eğitimlere sınırlı sayıda kayıt kabul edilecek. Her bölüme kayıtların ayrı ayrı yapılabildiği eğitimlerde bir bölümün kayıt ücreti 700 TL olurken, dört bölüme birden kayıt yapılması halinde ücret 2.400 TL. SSM Dostu Kart sahiplerine %10 indirim uygulanacak.

Detaylı bilgi ve kayıt için; sakipsabancimuzesi.org – 0 (212) 277 22 00

Cevat Çapan Kimdir?

1933’te Darıca’da doğdu. Robert Kolej ve Cambridge Üniversitesi İngiliz Edebiyatı Bölümü’nü bitirdikten sonra, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Daha sonra Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, Boğaziçi, Anadolu, Marmara ve Yeditepe üniversitelerinde dersler verdi. Dön Güvercin Dön adlı şiir kitabıyla 1986 Necatigil Şiir Ödülü’nü kazandı. İkinci şiir kitabı Doğal Tarih 1989’da, üçüncüsü Sevda Yaratan 1994’te, bu üç kitaptan seçilip Fransızcaya çevrilen şiirleri L’hiver est fini adıyla 1996’da Fransa’da, gene bu kitaplardan İngilizceye çevrilen şiirleri ise 2001’de Where Are You Susie Petchek adıyla İngiltere’de yayımlandı. Son yıllarda yazdığı şiirlerini Ne Güzel Yolculuktu Aklımdan Çıkmaz (2001), Ara Sıcak (2009) ve Su Sesi’nde (2013) bir araya getirdi. Su Sesi, Ruth Christie’nin çevirisiyle Arc Publications tarafından The Voice of Water başlığıyla İngiltere’de yayımlandı (2017).

edebiyathaber.net (17 Ocak 2018)

Yorum yapın