Sabancı Üniversitesi Karaköy Bilim ve Kültür Akademisi kapılarını açıyor

Kasım 12, 2015

Sabancı Üniversitesi Karaköy Bilim ve Kültür Akademisi kapılarını açıyor

1447232097_karakoy_palasÇok yönlü entelektüel zenginliği arayan yetişkinler için Sabancı Üniversitesi Karaköy Bilim ve Kültür Akademisi eğitime başlıyor.

Sabancı Üniversitesi, sanattan ekonomiye, astrofizikten müziğe çok yönlü entelektüel zenginliği arayan yetişkinleri, Karaköy Minerva Palas’ta Bilim ve Kültür Akademisi’ne davet ediyor. Bu yıl altıncısı düzenlenecek Sabancı Üniversitesi Karaköy Bilim ve Kültür Akademisi, her biri yedişer farklı dersten oluşan, derslerin Türkçe olarak işlendiği, çok geniş bir yelpazede merak edilen konuları bir araya getiren iki dönemden oluşuyor.

Derslerin Sabancı Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından verileceği programın ilk dönemi, 28 Kasım 2015 – 16 Ocak 2016 tarihleri arasında, ikinci dönemi ise 6 Şubat – 26 Mart 2016 tarihlerinde her Cumartesi günü saat 10:00 -13:00 arasında, Karaköy Minerva Palas’ta gerçekleşecek. Derslerin dili Türkçe olacak.

Programın birinci döneminde sırasıyla; Sondan Durukanoğlu Feyiz “Su: Fizik, Nanofizik, Kimya ve Jeopolitiği”, Çağla Aydın “Günlük Yaşamda Psikoloji”, Volkan Özgüz “Beyin, Bilim ve Sihir”, Emre Hatipoğlu “Yakın Örneklerle Uyuşmazlık Analizi ve Çözümü”, Filiz Ali, Fulya Çelikel ve Elif Süsler “Modern Sanatın, 20. Yüzyıl Müziğinin ve Operanın Büyük Eserleri”, Kemalettin Erbatur “Mekatronik ve İnsansı Robotlar” ve Cem Güneri “Matematiğin Estetiği ve Yararları” derslerini verecek.

İkinci dönemde ise sırasıyla; Özgür Demirtaş “Ekonomi, Finans, Para ve Sizin Geleceğiniz”, Bahattin Koç “Tıp Bilimlerinde Yüksek Teknoloji: Organ Tasarımı ve Yapımı”, Berrak Nil Boya, Deniz Ceylan ve Elif Süsler “Batı Sanatının, Klasik Müziğin ve Tiyatronun Büyük Eserleri”, Özge Akbulut “Girişimcilik ve Halka Hizmet”, Zeynep Yelçe “Bir Kentin Tarihi: Konstantinapolis/İstanbul”, Nihat Berker ve Volkan Özgüz “Kuantum Mekanik ve Nano Bilim” ve Doğan Üçok “Jeopolitik Enerji ve Dünyada Kaya Gazı” derslerini verecekler.

Herkese açık bir kişisel gelişim programı olan Sabancı Üniversitesi Karaköy Bilim ve Kültür Akademisi’nde katılımcılardan dönem başına 1.500 TL olarak alınacak katılım ücretinin tamamı, Sabancı Üniversitesi Öğrenci Bursları Fonu’nda kullanılacak.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için>>>

edebiyathaber.net (12 Kasım 2015)

Yorum yapın