Saatlerinizi ayarlayın! ‘Peyniraltı Edebiyatı’nda Tanpınar var!

Mayıs 8, 2014

Saatlerinizi ayarlayın! ‘Peyniraltı Edebiyatı’nda Tanpınar var!

peyniraltımayıskapakPeyniraltı Edebiyatı 14. sayısını Ahmet Hamdi Tanpınar’a ithaf ediyor. Tanpınar dosyasında Ayfer Tunç, Murat Gülsoy ve Haldun Taner gibi usta yazarlar yer alıyor.

Kapak tasarımını Erol Egemen’in yaptığı Mayıs sayısında, Ayfer Tunç’un “Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Dünyasına Giriş Kapısı: Öyküleri” yazısıyla başlıyor. Murat Gülsoy, “Baba, Oğul ve Kutsal Roman” romanından kısa bir parça ile dosyada yer alırken, Haldun Taner’in 1980 yılında Milliyet Sanat’ta kaleme aldığı Narmanlı Yurdundaki Bekâr Odası yazısı da okuyucular için bir arşiv niteliği taşıyor. Dosyada Gökhan Öztürk ise “Modernleşmemiz Mübarek Olsun” yazısıyla yer alıyor.

14. sayıda bulacağınız diğer öykü, şiir, deneme ve illustrasyonlar ise; Arif Erguvan, Murat Sayım, Sinem Yıldırım, Mehmet Atakan Foça, Sema Kargan, Tuğçe Doğdu, Alp Yenibalcı, Burç Doğu, Kerem Görkem, Serdar Şekerci, Ümit Kılıç, Sonat Yurtçu, Uğur Uçkıran, Zeki Türker, Nazifcan Önder, Tuğçe Doğdu, Mehmet Tutlu, Arda Kaan Özcan, Koray Koral, İsmail Yiğitdöl, Selim Burunkaya, Taha Sertaç Gezer, Berkan Şimşek, Hüseyin Avni Dede’ye ait.

edebiyathaber.net (8 Mayıs 2014)

Yorum yapın