“Rüya Takımı: Medusa’nın Pusulası”: Yerebatan Sarnıcı’nda soluk soluğa bir macera

Mart 1, 2013

“Rüya Takımı: Medusa’nın Pusulası”: Yerebatan Sarnıcı’nda soluk soluğa bir macera

Günebakan Üçlemesi’yle tanınan Gülşah Elikbank, bu sefer okurlarının karşısına bir çocuk romanıyla çıkıyor. İthaki Yayınları tarafından yayına hazırlanan ve 8 Mart’ta raflarda yerini alacak olan Rüya Takımı: Medusa’nın Pusulası adlı roman, fantastik öğelerle eğlenceli bir macera vadediyor.

8-12 yaş grubu için uygun olan roman, Yerebatan Sarnıcı’nda başlıyor, Medusa efsanesine göz kırparak ilerliyor.

Rüya Takımı serisinin ilk kitabı olan Medusa’nın Pusulası’nda, dört maceraperest, Cem, Gizem, Ayşe ve Mert’in yolları bir hazine haritasının peşinden Yerebatan Sarnıcı’na düşer. Sütunları tarihle bezenmiş bu sarnıç onlara mitolojik kahramanlar, canlanan heykeller, büyü ve tarihle dolu fantastik bir yeraltı dünyasının kapılarını açar. Nefret ve karmaşanın hâkim olduğu bu dünyaya barış getirmek de dört macerapereste düşer. Tabii bu o kadar da kolay bir iş değildir.

Gülşah Elikbank, serinin devam romanının Kapadokya coğrafyasını arka fon alacağının ipucunu da okurlarıyla paylaşıyor.

Gülşah Elikbank, 1980 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı. Ardından yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi’nde Yönetim ve Çalışma Psikolojisi üzerine yaptı. 7 sene bir inşaat ve turizm firmasında üst düzey yönetici olarak çalıştı. Kızı Rüya dünyaya geldikten sonra İzmir’e yerleşti. Şu an İzmir’de edebiyat konseptli bir otel işleten Elikbank,  kuruluşlara edebiyat etkinlikleri konusunda danışmanlık yapıyor ve edebiyat dergilerine makaleler yazıyor.

Elikbank, Siyah Nefes, Mavi Dağ ve Kızıl Ölüm kitaplarından oluşan Günebakan Üçlemesi’yle başladığı yazma macerasını Aşkın Gölgesi romanıyla sürdürdü. Rüya Takımı: Medusa’nın Pusulası, Elikbank’ın ilk çocuk romanıdır.

edebiyathaber.net (1 Mart 2013)

Yorum yapın