“Rüya Dalgıçları İçin Masallar” dizisinin son iki macerası raflarda

Mart 3, 2017

“Rüya Dalgıçları İçin Masallar” dizisinin son iki macerası raflarda

ruya_dalgiclari_icin_masallar_kapak_2Selçuk Ceylan’ın 7 ve üstü yaş grubu için yazdığı Rüya Dalgıçları İçin Masallar dizisinin son iki macerası Can Çocuk Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Hayatta sorulacak ne çok soru, öğrenilecek ne çok şey var… Eğer bütün bu sorulara bıkmadan usanmadan yanıt verecek bir ağabeyiniz varsa çok şanslısınız! Selçuk Ceylan’ın kaleme aldığı, üç kitaba ulaşan Rüya Dalgıçları İçin Masallar dizisi, iki yeni macerayla sona eriyor!

Sorularının ardı arkası kesilmeyen bir kardeş ve onu asla yanıtsız bırakmayan bir ağabeyin eğlenceli maceraları Rüya Dalgıçları için Masallar dizisinde bir araya geldi! Üç kitaba ulaşan dizinin her kitabında okurlar, birbirinden heyecanlı iki öyküyle buluşuyor. Gerçek yaşamla fantastik dünyanın iç içe geçtiği bu öyküler, okurları oldukça tuhaf olayların tam ortasına düşürüyor!

Başlarına gelen onca macera hangi “normal” insanın başına gelebilir ki? Hayal dünyasında yaşamak ve bir masal kahramanı olmak şahane bir şey, olmaz mı? Ama gerçek insan olmanın da harika yanları var:  Hiçbir masal kahramanı annelerin yaptığı enfes kestane şekerlerini böyle iştahla yiyemez!

Çağdaş sanat üzerine çalışmaları olan yazar Selçuk Ceylan, Rüya Dalgıçları için Masallar dizinde kurduğu düşsel dünya ile “gerçek” dünyanın masalsı güzelliklerini vurguluyor.

Bilkent Üniversitesi, Grafik Tasarım Bölümü’nden fakülte birinciliğiyle mezun olup Fulbright bursuyla gittiği Maryland Institute College of Art (MICA)’ta illüstrasyon üzerine yüksek lisans yapan kitabın çizeri Meltem Şahin, sıra dışı desenleriyle öyküleri fantastik bir şölene dönüştürüyor.

Rüya Dalgıçları için Masallar dizisiyle beraber okurları bir sürpriz bekliyor:

ruya_dalgiclari_icin_masallar_kapak_2Yazar Selçuk Ceylan’ın kendi sesinden kitabın şaşırtıcı dünyasını renklendiren şarkılar!

[Şarkılar: Ormancı ve Kızı, Elektronik Runo, İkizler, Tek Kişilik Orkestra,

Pür Gürültü, Melek Ses ve Islık Korosu, Hayat Ana.]

Ses kayıtları için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz:

https://soundcloud.com/lenard-gimpel/sets/tales_for_dreamdivers_3

**

“Kasaba Halkı, Uyanın! Hayatınızın en büyük gösterisi için bu akşam Hayvansız Harikalar Sirki’ne

davetlisiniz! Muhteşem sürprizler ve olağanüstü şovlar bu akşam sizler için son kez kasabanızda!

Gelin ve bu görkemli gösterinin bir parçası olun! Bu akşam 8’de dolunay eşliğinde bize katılın!”

**

“’Tüm o kılıç yutmalar ve ateş çemberinden atlamalar…’ dedi kardeşim dudak bükerek.

‘Ben bu sönük gösterilerin belki de yüz kat şamatalısını rüyalarımda her gece yaşıyorum.

Hem bazen benim rüyalarımda adamlar kılıç değil, kılıçlar adam yutuyor…’

Kardeşimin tüm bu alengirli şovlardan neden etkilenmediği şimdi çok daha anlaşılır olmuştu.”

**

“Bir solukta okunan öykülerin tümünde okur sorgulamaya, araştırmaya teşvik ediliyor. Betonların arasına sıkışmış çocuklar için bir kaçış yolu ya da ilham kaynağı olabilir iki kardeşin masalları. Yazımızı çocukların ninesinin söylediği bir şarkının sözleriyle bitirelim:

‘Kim demiş sonsuz hüzün var diye.

Mutluluk senin olduğun yerde yine.

Tatlar, sesler ve renklerin hepsi sende.

Sadece kafanı kaldır ve bak gökyüzüne.’”

İyi Kitap

Selçuk Ceylan:

1985 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi’nde felsefe okudu. Marmara Üniversitesi’nde Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. Çeşitli dergiler için editörlük, reklam ajansları için yazarlık, kısa/uzun metraj filmler için senaristlik yaptı. Çağdaş sanat üzerine çalışmaları olan yazarın Rüya Dalgıçları için Masallar isimli üç kitaplık dizisi ve Göğün Mavi Kabuğu adlı kitabı Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı.

edebiyathaber.net (3 Mart 2017)

Yorum yapın