“Ruhi Türkyılmaz Sanatevi Şiir Ödülü” başvuruları açıldı

Aralık 9, 2019

“Ruhi Türkyılmaz Sanatevi Şiir Ödülü” başvuruları açıldı

Yazın alanında değişik türlerde pek çok yapıtı bulunan, 67 yıldır kültür-sanat dünyasının zenginleşmesine ürünleriyle katkıda bulunan, sanat yaşamının büyük bir bölümünü geçirdiği Almanya’da oluşturduğu yazınsal birikimlerini bu alana gönül verenlerle paylaşıp yapıtlara dönüştüren şair-yazar Ruhi Türkyılmaz adına düzenlenen ve 2020’de 10’uncusuverilecek olan“Ruhi Türkyılmaz Sanatevi Şiir Ödülü” başvuruları açıldı.

Katılım koşulları şöyle açıklandı:

1- Ödüle aday olan yapıtlarda çağdaş bir dünya ve şiir görüşü, şiirin gerektirdiği estetik ve dil bilinci temel ölçüt olacaktır.

2- 1 Ocak 2019-25 Mart 2020 tarihleri arasında yayımlanan şiir kitapları ya da kitap oylumundaki (en az 30 şiirden oluşan) şiir dosyaları ile ödüle aday olunabilir.

3- Ödüle son başvuru tarihi 25 Mart 2020’dir.

4- Ödüle katılacak kitap ya da dosyanın 5 örneğinin katılımcı tarafından bir başvuru dilekçesi, kısa özgeçmiş ve iletişim bilgileriyle belirtilen adrese kargoyla (PTT Kargo’nun işleyişindeki yavaşlık ve aksaklıklar nedeniyle özel kargoların tercih edilmesi önemle hatırlatılır. Sözkonusu kargodan dolayı oluşabilecek olumsuzluklardan Seçici Kurul sorumlu değildir) ulaştırılması gerekmektedir. (İnternet yoluyla gönderilen dosyalar değerlendirilmeye alınmayacaktır.)

5- Seçici Kurul; Ayşe Keskin, Emel İrtem, Haşim Hüsrevşahi, Ömer Turan ve Şeref Bilsel’den oluşmaktadır.

6- Ödül, 2.500 (iki bin beş yüz) TL’dir. Ödül töreni Ruhi Türkyılmaz Sanatevi’nde gerçekleştirilecek olup tarihi daha sonra açıklanacaktır.

7- Ödül bölüştürülmeyecektir.

8- Ödüle katılan kitap ve dosyalar, sahiplerine geri gönderilmeyecektir.

Kargoyla Kitap ve Dosya Gönderim Adresi:

Ömer Turan

Ruhi Türkyılmaz Sanatevi

Atatürk Alanı

Suluhan İş Merkezi

Kat: 2 No: 77-78

Ortahisar / TRABZON

Elektronik posta: [email protected]

Yorum yapın