Rowan Hisayo Buchanan’ın ödüllü ilk romanı “Senin Gibi Zararsız” raflarda

Ocak 23, 2018

Rowan Hisayo Buchanan’ın ödüllü ilk romanı “Senin Gibi Zararsız” raflarda

Rowan Hisayo Buchanan’ın ilk romanı Senin Gibi Zararsız, Solina Silahlı çevirisiyle hep kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Kültürler arası sıkışmışlık, yabancılaşma ve kendini ifade edememe üzerine çarpıcı bir roman: Senin Gibi Zararsız, 26 Ocak’ta hep kitap logosuyla raflarda! Japon-İngiliz-Çinli-Amerikan yazar Rowan Hisayo Buchanan’ın ilk romanı Senin Gibi Zararsız, Author’s Club İlk Roman Ödülü ve Betty Trask Ödülü’nü alırken, Desmond Elliott Ödülü’nün de finalisti oldu.

Kaçamak ilişkiler yaşayan Jay babasını yeni kaybetmiştir. Hiç tanımadığı annesine, babasının miras bıraktığı evin kâğıtlarını imzalatmak için Berlin’e gider. Annesi 1960’larda Japon kültürü ile Amerikan kültürü arasında sıkışıp kalan, ama ne iyi bir Japon ne de iyi bir Amerikalı olabilen Yukiko’dur.

Yukiko kocasından, onun koşulsuz sevgisinden ve sonsuz tahammülünden nefret etmiş, oğlunu hayallerinin önünde bir engel olarak görerek ailesini terk etmiştir. Yıllar sonra da Berlin’de tanınan bir ressam olmuştur. Annesini hiç tanımamış olan Jay de annesi gibi çocuğunu hayatının önünde bir engel olarak görmekte ve kadınları aşağılamaktadır.

Berlin’de bir araya gelen anne-oğul başta iletişim kurmakta zorlanırlar. Jay, Yukiko’yla bir süre aynı evde kalınca annesinin yargılayıcı olmayan, sadece oğlunu tanımak için sorduğu sorular vasıtasıyla karısı ve çocuğuyla olan ilişkilerini gözden geçirir.

ROWAN HISAYO BUCHANAN HAKKINDA

Rowan Hisayo Buchanan, Japon-İngiliz-Çinli-Amerikan bir yazar. İlk romanı Senin Gibi Zararsız, Author’s Club İlk Roman Ödülü’nün yanı sıra Betty Trask Ödülü’nü aldı, Desmond Elliott Ödülü finalisti oldu.

edebiyathaber.net (23 Ocak 2018)

Yorum yapın