Rose-Lou dizisinin ilk kitapları yayımlanıyor

Nisan 11, 2017

Rose-Lou dizisinin ilk kitapları yayımlanıyor

Roselou (1)Pakita’nın çocuklara yazdığı, Laurent Audouin’in resimlediği Rose-Lou dizisinin 4 kitabı, Esra Okutan çevirisiyle 14 Nisan’da hep kitap tarafından yayımlanıyor.

Tanıtım bülteninden

hep kitap, Fransız çocuk edebiyatının sevilen kahramanı Rose-Lou’yu okurlarla buluşturuyor. 

Çılgın bir kız çocuğu olan Rose-Lou’nun günlüklerinden oluşan dizinin Herkes Yanılabilir Ben Bile, Tüm Kalbimle Sevdiğim Üvey Kardeşim, Hiç Yoktan İyidir ve Rüküş de Olsam Güzelim kitapları çocuk okurlara ulaşıyor.

HERKES YANILABİLİR BEN BİLE

En yakın arkadaşına doğum günü hediyesi almak için alışverişe giden Rose-Lou, dükkânda kendini dedektifçilik oynamaya fazlaca kaptırır. Rose-Lou, günlüğüne bir mağazada yaptığı küçük, önemsiz bir hata yüzünden nasıl cezalandırıldığını yazıyor. 

TÜM KALBİMLE SEVDİĞİM ÜVEY KARDEŞİM

Rose-Lou, hayranı olduğu üvey ablasının onu sevmesini çok ister. Ablası, aralarının iyi olduğu bir gün ona sırrını verir. Rose-Lou tüm iyi niyetiyle onun dileğini gerçekleştirmeye uğraşır ama işler istediği gibi gitmez. Rose-Lou, dizinin bu kitabında üvey kız kardeşinin onu sevmesi için yaptığı onca şeyden sonra nasıl cezalandırıldığını anlatıyor.

HİÇ YOKTAN İYİDİR

Rose-Lou, anne babası ve ikiz kardeşleriyle sirke gider. Gösteriyi izlemek için oturdukları yerden Rose-Lou’nun gözüne bir şey takılır ve Rose-Lou bunun peşinden gitmeye kararlıdır. Minik kahramanımız dizinin bu kitabında bir palyaçoya ve ipekmaymunlarına yardım etmeye çalışırken işleri nasıl karıştırdığını anlatıyor.

RÜKÜŞ DE OLSAM GÜZELİM

Rose-Lou ona alınan kıyafetlerin içinde rahat hissetmediğini fark ettiğinde giysilerini kendi tasarlamaya karar verir. Rose-Lou, dizinin bu kitabında cici bici kıyafetlerle kişiliğini silmek isteyen ailesi yüzünden nasıl cezalandırıldığını anlatıyor.

edebiyathaber.net (11 Nisan 2017)

Yorum yapın