Romain Puértolas’tan “Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız”

Ağustos 3, 2016

Romain Puértolas’tan “Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız”

eyfel kulesi kadarBir IKEA Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri’nin Olağanüstü Yolculuğu romanının yazarı Romain Puértolas’un Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız adlı romanı, Ebru Erbaş çevirisiyle Can Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Tebligat Noktagil, babasından kalan mayonez tarifini mükemmelleştirmekten başka bir hırsı olmayan, altı ayak parmaklı, Parisli genç bir kadın postacıdır. Günün birinde, Marakeş’e yaptığı seyahatte tanıştığı ve evlat edinmek istediği hasta, küçük kız Zehra’yı almak üzere yola çıkmasıyla birlikte tüm hayatı derinden sarsılır. O talihsiz gün, İzlanda’daki kimsenin adını söyleyemediği yanardağ patlar ve kül bulutları Avrupa’da tüm uçuşların iptal olmasına neden olur. Farklı bir ulaşım yolu arayan Tebligat’ın nefes kesen macerası da böylece başlar. Julio Iglesias dinlemeye meraklı Budist rahiplerden devlet başkanlarına, çok farklı insanlarla karşılaştığı bu macera, sürekli daha garip bir hal alır.

Yayımlanır yayımlanmaz büyük bir başarı elde eden,  ve İran asıllı sinemacı Marjane Satrapi tarafından başrollerini Uma Thurman ve Bollywood yıldızı Danush’un üstlendiği bir sinema filmine uyarlanan Bir Ikea Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri’nin Olağanüstü Yolculuğu’nun yazarı Romain Puértolas’ın yeni kitabı Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız fantezilerle dolu, duygusal ve bir o kadar da eğlenceli bir peri masalı, sevginin kanatlandırdığı bir kadının hikâyesi.

Peki ya siz, uçmaya hazır mısınız?

ROMAIN PUÉRTOLAS

Fransız ve İspanyol asıllı yazar 1975’te Montpellier’de doğdu. İspanyol dili ve edebiyatı, Fransız dili ve edebiyatı ve İngiliz dili edebiyatı alanlarında öğrenim gördü. İspanyolca, Katalanca, İngilizce ve Ruşça bilen yazar, DJ’lik, yabancı dil öğretmenliği,

çevirmenlik ve hosteslik gibi birçok iş yaptı. Bir IKEA Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri’nin Olağanüstü Yolculuğu (2013) adlı romanıyla büyük bir başarı kazanan yazar artık sadece yazıyor.

edebiyathaber.net (3 Ağustos 2016)

Yorum yapın