Roberto Piumini’den çocuklara: “Bobbo, Nereye Gidiyorsun?”

Mayıs 20, 2016

Roberto Piumini’den çocuklara: “Bobbo, Nereye Gidiyorsun?”

bobbo_nereye_gidiyorsun_kapak.inddRoberto Piumini’nin kaleme aldığı Ayıcık Bobbo serisinin ilk kitabı “Bobbo, Nereye Gidiyorsun?” okumayı yeni öğrenmiş çocuklar için Can Çocuk Yayınları’nın “İlk Okuma Kitapları” dizisinden yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bobbo bakmayı, dinlemeyi, anlamayı ve öğrenmeyi çok seven meraklı bir ayıcık. Ne zaman ormanda gezintiye çıksa kendisiyle ve hayatla ilgili yeni şeyler öğreniyor. Kimi zaman gölgesi, kimi zaman ormandaki sincaplar, bazen sudaki yansıması ona dünyayı keşfetmenin heyecanını yaşatıyor. Bobbo’nun ailesi Anne Ayı ve Baba Ayı da meraklı yolculuğunda onu yalnız bırakmıyor. Ormanda öğrenecek çok şey var! Bobbo ile tanışıp onunla keşfe çıkmaya ne dersiniz?

Çağdaş İtalyan çocuk ve gençlik edebiyatının önde gelen isimlerinden yazar Roberto Piumini’nin, Can Çocuk’tan çıkan Yeşil Aslan adlı kitabından sonra Ayıcık Bobbo serisi de Türkiyeli okurla buluşuyor. Serinin ilk kitabı Bobbo, Nereye Gidiyorsun?’dan sonra serinin üç kitabı daha okurla buluşacak.

Yazarlığa geçmeden önce birkaç yıl öğretmenlik, tiyatro ve kukla sanatçılığı yapan Roberto Piumini, roman ve öyküleri dışında pek çok yazın türünde daha eser vermiştir; tiyatro oyunları, şiirler, fabl, masal ve balladlar, senaryolar, radyo ve televizyon metinleri, şarkı sözleri ve opera metinleri kaleme alan yazar çok yönlü sanat üretimini çocuk kitaplarına da yansıtıyor.

“O harfiyle biter adı,

Ne tiyatro ne lavabo,

Ne vazo ne piyano.

Bil bakalım nedir o?

Kimdir o, ah bir bilsen,

Onun adı Ayıcık Bobbo.

Çok severim onu ben.

 

Ormanda yaşar,

Düşünür ve akıl yorar.

Kürkü vardır kıvırcık,

Meraklıdır da azıcık.

Onun adı Bobbo,

Çok sevdiğimiz bir ayıcık!

Roberto Piumini

Roberto Piumini 1947’de İtalya’da, Brescia yakınlarında Edolo’da doğdu. İtalya’da çocuk ve gençlik edebiyatının en önemli temsilcilerindendir. Pedagoji öğrenimi gören Piumini yazarlığa geçiş yapmadan önce bir kaç yıl öğretmenlik yaptı, tiyatro ve kukla sanatçısı olarak çalıştı. Ülkesinde yayımlanmış çocuklar, gençler ve yetişkinler için yazılmış çok sayıda romanı, tiyatro oyunları, şiirleri, fabl, masal ve balladları, senaryoları, radyo ve televizyon için yazılmış metinleri, şarkı sözleri ve opera metinleri bulunmaktadır. Yeşil Aslan ve Ayıcık Bobbo – Bobbo, Nereye Gidiyorsun? adlı kitapları Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı.

edebiyathaber.net (20 Mayıs 2016)

Yorum yapın