“Bütün Bir Ömür”: Yalnızlığına sığınan bir adamın hikâyesi

Ocak 20, 2017

“Bütün Bir Ömür”: Yalnızlığına sığınan bir adamın hikâyesi

butun-bir-omurRobert Seethaler’ın Bütün Bir Ömür adlı romanı, Feza Şişman çevirisiyle Timaş Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Küçük yaşta annesini kaybeden Andreas Egger, uzak akrabası olan zalim bir çiftçinin yanında büyür. Zorlu çocukluğunun ardından az konuşan, fiziken güçlü ve çok çalışkan, ama bir o kadar da kırılgan ve içine kapalı bir adama dönüşür. Dünyanın hızına, insanların hırsına ve öfkesine yetişemez, aslında bunu istemez de. Dağların kocaman boşluğu içinde kaybolmak ona iyi gelir. Avusturya Alpleri’nde kendi dünyasında yaşayan Andreas, günün birinde Marie’ye âşık olur. Marie ilk çocuklarına hamileyken çığ altında kalarak hayatını kaybedince Egger her şeyi bırakıp evini terk eder ve savaşa katılır. Savaşta esir düşer, çalışma kampına gönderilir ve aradan yıllar geçer… Dağlarına, evine döndüğünde kurulan teleferik hattıyla modernizmin o yalın kırsalı nasıl ele geçirdiğiyle yüzleşmek zorunda kalır.

Kendini yalnızlığıyla kuşatarak içindeki gerçeğe sığınan bir adamın hikâyesi bu.

Basit olduğu kadar çarpıcı ve etkileyici, gücünü yalınlığından alan bir ömür…

2016 yılında Man Booker International Ödülü finalistleri arasına giren Bütün Bir Ömür, Feza Şişman’ın çevirisiyle…

Bütün Bir Ömür – bu kısa ama ihtişamla kurgulanmış romana bayıldım.” – Margaret Atwood

“Okumanız iki saat sürse de unutmanız bir ömür alacak.” – Graham Robb

Bütün Bir Ömür, uzak bir vadideki yalıtılmış bir hayatı ve onu yavaş yavaş kuşatan modernizmi ustalıkla işleyen muhteşem bir roman.” – Ian McEwan

edebiyathaber.net (20 Ocak 2017)

Yorum yapın