Roald Dahl’ın hikâyeleri Netflix’in özel animasyon dizisinde

Kasım 29, 2018

Roald Dahl’ın hikâyeleri Netflix’in özel animasyon dizisinde

Netflix; Charlie’nin Çikolata Fabrikası, Matilda, Koca Sevimli Dev, Bay ve Bayan Kıl ve Daha Fazlası gibi efsane çocuk kitaplarının yazarı Roald Dahl’ın en sevilen hikâyelerinden bazılarını yeniden yorumluyor

Hem miniklere hem de Roald Dahl seven anne babalara müjde! Willy Wonka ve Umpa Lumpalar’a Koca Sevimli Dev, Matilda, Bay ve Bayan Kıl ve Roald Dahl’ın diğer efsanevi karakterleri de katılıyor! Hepsi Netflix’te buluşuyor.

Netflix ve Roald Dahl Story Company, ünlü yazarın Charlie’nin Çikolata Fabrikası, Matilda, Koca Sevimli Dev, Bay ve Bayan Kıl ve diğer birçok eserini ekrana uyarlıyor. Netflix, orijinal animasyon dizisiyle dünyanın dört bir yanındaki çocuklar ve aileleri için Roald Dahl evrenin kapısını sonuna kadar açıyor. Roald Dahl’ın eserleri uzun zamandır ödüllü filmlere ve sahne yapımlarına ilham veriyor. Ama şimdi Netflix ilk kez işin ehli yaratıcılar, görsel ve yazım ekipleriyle birlikte, hikâyeleri türünün ilk örneği olacak şekilde yeniden yorumlayarak, her yaştan izleyiciye hitap edecek bir animasyon dizisine dönüştürüyor. Elbette Dahl’ın kendine özgü ruhuna ve üslubuna sadık kalarak!

“Nihai amacımız, Roald Dahl’ın hikâyelerindeki benzersiz sihri ve olumlu mesajı dünyada mümkün olduğunca fazla çocuğun deneyimlemesi,” diyen Roald Dahl’ın eşi Felicity Dahl sözlerini “Netflix’le ortaklığımız, bu amacı gerçekleştirmeye yönelik çok önemli bir adım ve Roald Dahl Story Company için inanılmaz heyecan verici yeni bir dönem. Eminim Roald da bundan büyük heyecan duyardı” diye sürdürdü.“Roald Dahl öykülerinin sıra dışı dünyalarına kapılıp gitmek bizim için bir onur ve çok bir eğlence deneyim oldu. Ayrıca Roald Dahl Story Company ve Dahl ailesine, dünyanın her yerindeki ailelere daha fazla keyifli anlar sunma konusunda ekibimize duydukları güven için minnettarız,” diyen Netflix Çocuk ve Aile İçeriği Başkan Yardımcısı Melissa Cobb şöyle devam etti: “Bir yandan Dahl’ın kahramanlarının maceralarını yepyeni ve modern biçimlerde en yüksek kalite animasyonlarla yeniden yaratırken, diğer yandan da Dahl’ın inanılmaz mirasına saygı duruşunda bulunuyoruz.”

“Netflix’in yenilikçi ve kaliteli hikâye anlatma biçimi herkesin malumu” diye konuşan Roald Dahl Story Company Strateji Direktörü Gideon Simeloff, “Tüm aile bireyleri için böylesi bir kalitede ve ölçekte animasyon sunabilecek başka bir platform yok” dedi.

Netflix ve Roald Dahl Story Company anlaşması kapsamında Charlie’nin Çikolata Fabrikası, Matilda, Koca Sevimli Dev, Bay ve Bayan Kıl, Charlie’nin Büyük Cam Asansörü, George’un Harika İlacı, Boy – Tales of Childhood, Tek Başına, İrikıyım Timsah,Zürafa, Peli ve Ben, Şeker Henry, Billy and the Minpins, Büyülü Parmak, Kaplumbağa, Dirty Beasts ve Rhyme Stew ekrana taşınacak.

Netflix’in ilk Dahl animasyon dizisinin yapım çalışmaları 2019’da başlayacak.

Resmi fragmanı izlemek için>>>

edebiyathaber.net (29 Kasım 2018)

Yorum yapın