Roald Dahl’ın ailesi, yazarın madalyalarını 73 yıl sonra aldı

Aralık 19, 2018

Roald Dahl’ın ailesi, yazarın madalyalarını 73 yıl sonra aldı

Roald Dahl’ın ailesi, yazarın İkinci Dünya Savaşı sırasında değer görüldüğü madalyaları nihayet aldı.

Matilda, Koca Sevimli Dev ve Charlie’nin Çikolata Fabrikası gibi meşhur çocuk romanlarını yazmadan evvel Dahl, Kraliyet Hava Kuvvetleri’nde pilottu. 1940 yılında, bir kaza sonucu uçağı Kuzey Afrika’ya zorunlu iniş yaptığında ağır yaralanmış ve daha sonra 1941 yılında Yunanistan Savaşına katılmıştı.

Savaşın üzerinden 73 yıl geçtikten sonra, Dahl’ın torunu Ned Donovan, yazarın madalyalarının 12 Aralık 2018 Çarşamba günü ellerine ulaştığını teyit etti. Donovan bu madalyaları, 80. yaş gününü kutlayan üvey babaannesi Felicity d’Abreu Crosland’a sundu.

Donovan’ın BBC’ye bildirdiğine göre, Dahl’ın ikinci eşi Felicity d’Abreu Crosland, “oldukça heyecanlandı ve bu madalyaları yastığının altında saklayacağını söyledi.”

Ned Donovan, dedesi Roald Dahl hakkında şunları kaydetti: “Madalyaları almaması tam onluk bir hareketti – bunun çok yavan bir davranış olduğunu düşünüyordu. Uçağıyla kaza yaptı, geçici körlük yaşadı ama tekrar uçmaya başladı.”

Dahl’a “verilen” madalyalar; İkinci Dünya Savaşı sırasında denizaşırı görev yapanlara verilen 1939-1945 Yıldız Madalyası, 1940-43 yıllarında Kuzey Afrika’da görev yapanlara verilen Afrika Yıldızı Madalyası, geri hizmettekilere verilen Savunma Madalyası ve tam zamanlı görev yapan tüm silahlı kuvvet personeline verilen Savaş Madalyasından oluşuyor.

Madalyalar, Londra yakınlarındaki Buckinghamshire köyünde bulunan Roald Dahl Müzesi ve Öykü Merkezi’nde sergilenecek.

Kaynak: The Independent

Çeviren: Onur Çalı

edebiyathaber.net (19 Aralık 2018)

Yorum yapın