Resmi Gazete artık sadece dijital olarak yayında

Eylül 18, 2018

Resmi Gazete artık sadece dijital olarak yayında

Kağıt fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle basım adedi düşürülen Resmi Gazete, bundan böyle sadece dijital olarak hazırlanacak.

Tam 98 yıldır basılan Resmi Gazete, kağıda veda etti. Resmi Gazete’nin basıldığı Başbakanlık Basımevi Döner Sermaye İşletmesi geçen ay yayınlanan KHK ile kapatılmış ve kurum bünyesinde çalışan personeller diğer kamu kurumlarına gönderilmişti.

Resmi Gazete 7 Ekim 1920’de kurulmuş, ilk sayısını da 7 Şubat 1921 çıkarmıştı. Dolayısıyla Resmi Gazete’nin kapanmasıyla birlikte yüzyıllık bir yayın da sona ermiş oldu.

Son dönemde basım adedi düşürülmüştü

Son dönemde kağıt baskısı düşen Resmi Gazete’de Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından çıkartılan kararname, yönetmelik, yasa ve genelge gibi kararlar yayınlanıyordu. Gazete, 8 bin civarında basılıyordu son aylarda ise bu rakam 2 binlere kadar düştü.

Siber saldırı endişesi

Resmi Gazete artık sadece dijital olarak hazırlanacak. Bu durum bazı sorunların yaşanabileceği endişesine neden oldu. Siber saldırı veya arşive ulaşmada sıkıntı yaşanıp yaşanmayacağı merak ediliyor.

kaynak: (sputniknews.com) 18 Eylül 2018

Yorum yapın