Reşad Ekrem Koçu’dan gizemli, tutkulu ve başrolde kadının olduğu öyküler

Ağustos 2, 2018

Reşad Ekrem Koçu’dan gizemli, tutkulu ve başrolde kadının olduğu öyküler

Reşad Ekrem Koçu’nun “Kafes Arkası Günahkârları” adlı kitabı Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Reşad Ekrem’in 10 Ocak 1968 – 4 Nisan 1968 arası Tercüman gazetesinde “Kafes Arkası Günahkârları” başlığı altında tefrika ettiği meddah hikâyeleri ile anlatılar kitaplaştı!

Silahşör Kızı Rabia Hanım, Kırk Kocalı Şamlı Dürdâne, Vefalı Hanım, Koca Katili, Kosko’da Bir Paşa Kızı ile Üvey Anası, Güngörmez Lebibe Hanım, Yarım İstanbul Cevriye Hanım, Tüccarbaşının Kızı, Hint Güzeli Dürdâne Hanım, İki Nâzenin Hanımefendi, Mısırlı Hanım, Darıcalı Emine, Yeniçeri Kızı Güzel Ebe, Dereköylü Emine, Vişnezâdeli Benli Hürmüz, Çeçen Paşa Kızı, İsimleri Bilinmeyen Üç Yosma, Saraylı Hanım. 

Rabia Hanım ile arzularının arka sokaklarında gezinmekten kaçınmayan başka kadınların tehlikeli maceraları…  Reşad Ekrem Koçu’dan gizemli, tutkulu ve başrolde hep kadının olduğu öyküler.

Yazar Hakkında:

Reşad Ekrem Koçu, 1905 yılında İstanbul’da doğdu. 1921’de Bursa Lisesi’ni bitiren Koçu, 1931’de İstanbul Darülfünunu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. Burada Ahmed Refik Altınay’ın öğrencisi ve sonra asistanı oldu. 1933’teki “Üniversite Reformu”yla üniversiteden ayrıldı. Emekliliğine kadar Kuleli Askeri, Pertevniyal ve Vefa liselerinde tarih öğretmenliği yaptı. 6 Temmuz 1975’te İstanbul’da öldü.

Tarih bilgisini müthiş anlatıcılığıyla birleştiren Koçu, geniş kitlelere tarihi sevdiren bir popüler tarihçi oldu.

edebiyathaber.net (2 Ağustos 2018)

“Reşad Ekrem Koçu’dan gizemli, tutkulu ve başrolde kadının olduğu öyküler” üzerine bir yorum

Yorum yapın