Refik Durbaş’tan çocuklara: “Yaramaz Şiirler”

Mayıs 9, 2017

Refik Durbaş’tan çocuklara: “Yaramaz Şiirler”

Yaramaz SiirlerRefik Durbaş’ın okul dönemindeki çocuklara yazdığı Yaramaz Şiirler, Deniz Üçbaşaran’ın, dizelere eşlik eden resimleriyle hep kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Durbaş’ın, okul dönemindeki çocuklar için kaleme aldığı ama her yaştan okura hitap eden Yaramaz Şiirler, 12 Mayıs’ta hep kitap etiketiyle raflarda!

Çocuklar için yazılan şiirlerin her şeyden önce “şiir” olması gerektiğini hatırlatan ürünleriyle Refik Durbaş, öğreticilik ve “çocuksu”luk tuzağına düşmeden, genç okurlarının dil tadı alabilecekleri eğlenceli şiirler sunuyor. Çocuk dikkatini, çocuk hayretini hâlâ taşıdığını hissettiren usta şair, şiiri seven kuşakların edebiyat arkadaşı oluyor.

Refik Durbaş, resimlerini Deniz Üçbaşaran’ın çizdiği Yaramaz Şiirler kitabıyla her yaştan şiirseveri dizelerinde uyuyan kardan adamı, aklımızın dallarına konan kuşları, gölgesi çalınan ağaçları, tahta atıyla doktora giden dedeleri keşfetmeye çağırıyor.

REFİK DURBAŞ HAKKINDA

1944 Erzurumlu doğumlu şair. Uzun yıllar gazetecilik yapan Refik Durbaş’ın şiirin yanı sıra deneme, röportaj, inceleme türlerinde de yapıtları vardır.

Ödülleri:

Çırak Aranıyor, 1979 Yeditepe Şiir Armağanı

Nereye Uçar Gökyüzü, 1983 Behçet Necatigil Şiir Ödülü

Menzil, Halil Kocagöz Şiir Ödülü

“Orhan Veli, Refik Durbaş’ın şiirlerini okusaydı mutluluk şiirleri yazardı. Benim gibi hayatın içindeki şiiri keşfetmiş, hayatı şairaneliğe feda etmemiş derdi.”  Doğan Hızlan, Hürriyet, 7 Ekim 2001

DENİZ ÜÇBAŞARAN HAKKINDA

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü mezunu olan Deniz Üçbaşaran’ın resimlediği ilk çocuk kitabı 2003 yılında yayımlandı. İllüstrasyonlarını yaptığı Piraye’nin Bir Günü kitabı Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği tarafından 2014’ün En İyi Resimli Öykü Kitabı seçildi. Deniz Üçbaşaran, 2016 yılı IBBY Onur Listesi kataloğunda çizer olarak yer almaya hak kazandı.

edebiyathaber.net (9 Mayıs 2017)

Yorum yapın