Refik Durbaş’tan çocuklara: “Tilki Tilki Saat Kaç?”

Şubat 10, 2016

Refik Durbaş’tan çocuklara: “Tilki Tilki Saat Kaç?”

tilki_tilki_saat_kac_kapakKurnaz mı kurnaz tilkilerin masalları Şair Refik Durbaş’ın kalemiyle şiirleşiyor, Burcu Yılmaz’ın desenleriyle renkleniyor. “Tilki Tilki Saat Kaç? 8 yaş ve üstü tüm çocuklar için Can Çocuk etiketiyle yayımlandı.

Kaşı kınalı dağlarda, kar yuvası ormanlarda, yıldızlı ağaçların arasında dolaşan kurnaz mı kurnaz tilkilerin masalları… Tek başına olur mu? Kırmızı atkılı horoz, ormanın kralı aslan, masal düşkünü kurt ve yargıçlık yapan maymun da eşlik ediyor tilkilerin maceralarına.

Refik Durbaş’ın incelikli kaleminde şiirleşen bu masallar, okurları sözün en güzel haliyle tanışmaya çağırıyor.

“Tilki zil takmış kuyruğuna

dolanıp dururmuş ormanda.

 

Bir çam fidanına

asmış zilini,

uzun bir yolculuğa

Karar vermiş…”

Refik Durbaş

1944’te Erzurum’da dünyaya gelen Refik Durbaş’ın ilk öyküsü 1962 yılında Çocuk Haftası dergisinde çıktı. Daha sonra şiire yöneldi; yirmi kadar kitapta topladığı şiirleri çeşitli ödüller aldı, bestelendi, filme çekildi. Durbaş gazetelerde kültür-sanat sayfalarını yönetti; köşe yazılarında edebi konuları işledi, röportajlarıyla dikkat çekti. İnceleme, araştırma, deneme, antoloji türünde yetmişe yakın kitaba imza atan yazarın şiirlerden, öykülerden ve şiir antolojilerinden oluşan ona yakın çocuk kitabı var. Biri Dev Biri Pire, Kuyruklu Hayvan Masalları, Nar Düştü Kar Üstüne, Bez Bebekle Kuklası, Kar Üstünde Beyaz Bulut, Kurabiye Ev, Kırmızı Kanatlı Kartal adlı kitapları Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı.

edebiyathaber.net (10 Şubat 2016)

Yorum yapın