Refik Durbaş’tan çocuklara: “Efsaneler Kenti İstanbul”

Eylül 27, 2017

Refik Durbaş’tan çocuklara: “Efsaneler Kenti İstanbul”

Refik Durbaş’ın çocuklar için yazdığı, Burcu Yılmaz’ın resimlediği Efsaneler Kenti İstanbul, hep kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Edebiyatımızın ustalarından Refik Durbaş’ın, İstanbul’la ilgili kehanetleri ve efsaneleri kendi üslubuyla anlattığı Efsaneler Kenti İstanbul; İstanbul’u daha iyi tanımak ve şehrin tarihini daha iyi anlamak isteyen büyük-küçük herkesin ilgisini çekecek.

Tarih boyunca farklı uygarlıklara ev sahipliği yapan İstanbul, kuruluşuyla birlikte efsanelere ve söylencelere de konu olmaya başlıyor. Anıtların sahip olduğu gizli güçler, fetih esnasında gerçekleşen olağanüstü olaylar, asırlar boyunca nesilden nesile aktarılıyor.

Usta şair, gazeteci ve yazar Refik Durbaş da bu söylencelere kayıtsız kalamıyor, İstanbul’un efsaneleriyle ilgili yıllar boyunca notlar alıyor. İstanbul’un kuruluşuyla başlayan kitapta; şehirle ilgili kehanetlerden tılsımlı anıtlara, şehri besleyen su kaynaklarından çarşılara, eski bayram yerlerinden yalılara kadar farklı başlıklar yer alıyor. Durbaş’ın kentle ilgili biriktirdiklerini kendi üslubuyla aktardığı Efsaneler Kenti İstanbul herkese hitap ediyor.

REFİK DURBAŞ HAKKINDA

1944 Erzurumlu doğumlu şair. Uzun yıllar gazetecilik yapan Refik Durbaş’ın şiirin yanı sıra deneme, röportaj, inceleme türlerinde de yapıtları vardır.

Ödülleri:

Çırak Aranıyor, 1979 Yeditepe Şiir Armağanı

Nereye Uçar Gökyüzü, 1983 Behçet Necatigil Şiir Ödülü

Menzil, Halil Kocagöz Şiir Ödülü

BURCU YILMAZ HAKKINDA

Anadolu Üniversitesi İletişim Tasarımı Bölümü’nden mezun olduktan sonra Nâzım Hikmet Akademisi Edebiyat ve İstanbul Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümlerinde öğrenim gördü. Çocuk kitabı resimlemenin yanı sıra Sözcükler dergisinin editörlüğünü yürütüyor ve serbest çevirmen olarak çalışıyor.

edebiyathaber.net (27 Eylül 2017)

Yorum yapın