Rahatsız edici bir konu, etkileyici bir anlatım: “Vahşi Başlangıçlar”

Mayıs 10, 2019

Rahatsız edici bir konu, etkileyici bir anlatım: “Vahşi Başlangıçlar”

Shaun David Hutchinson’ın “Vahşi Başlangıçlar” kitabı Yabancı Yayınları’ndan yayımlandı. 

Tanıtım bülteninden: 

Kirby Matheson’ın arabasından çıkması, okul arazisini geçmesi, spor salonuna girmesi, ateş açması ve altı kişiyi öldürüp beş kişiyi yaralaması sadece yirmi iki dakika sürmüştü. Ancak okuyacağınız bu kitap, yaşanan silahlı saldırının hikâyesi değil. Akıllardan çıkmayacak o günün anbean tekrar canlandırılması hiç değil.

Bu, arkadaşları olan, kitap okumayı seven, bandoda saksafon çalan ve daha önce başını belaya sokmamış on altı yaşındaki bir gencin, okula dolu bir silahla gelerek sınıf arkadaşlarına ateş açabilecek bir canavar hâline gelme hikâyesi.

Her bölümde başka bir kurbanın bakış açısından, Kirby’nin kim olduğu ve kime dönüştüğüne dair yapbozun parçaları adım adım birleşiyor. Bazı anılar sevgi dolu, bazıları oldukça karanlık; bazıları ise alakasız görünen kavgalar, ilk öpücükler ya da partilerle ilgili. Bütün kapıların ardında ise kaçınılmaz son sizleri bekliyor.

“Bu kadar zor ve trajik bir konu için muhteşem derecede yoğun ve farklı bir anlatım. Elinizden bırakamayacaksınız.” – VOYA, starred review

“Kimse bu yazarların keskin kaleminden kaçamayacak.” – Publishers Weekly

edebiyathaber.net (10 Mayıs 2019)

Yorum yapın