Pulitzer ödüllü Paul Harding’den “Babamın Yalnızlığı”

Mart 29, 2016

Pulitzer ödüllü Paul Harding’den “Babamın Yalnızlığı”

babamin-yalnizligi-kitabi-paul-harding-Front-1Pulitzer ödüllü Paul Harding’in kaleme aldığı “Babamın Yalnızlığı”, Müge Atalay Bayyurt çevirisiyle Timaş Yayınları tarafından yayımlandı. 

Tanıtım bülteninden

Dünya babamdan, onun bizden uzaklaştığı gibi uzaklaştı.
Biz onun rüyası olduk.
George Washington Crosby ölüm döşeğinde acılar içinde halüsinasyonlar görmektedir. Yatağını çevreleyen duvarlar çökmeye, pencereler menteşelerinden gevşemeye, tavan sıvası parça parça dökülmeye başlar. Hayatının enkazıdır içine gömüldüğü hatıralar mozaiği: Gazete kupürleri, parçalanan antika saatlerin yayları ve dişlileri, bir yün ceket, paslı aletler… Siyah gece bir kefen gibi üzerini örtmüş, yıldızlar gökten dökülmeye başlamıştır.
George Washington Crosby’nin son sekiz gününü anlatan Babamın Yalnızlığı, kahramanın geçmişine, epilepsi hastası babasıyla “kuramadığı” ilişkisine, zamanın çarkları arasında gerçekliğini yitiren anılarına odaklanır.
Yaşamın ve ölümün kıyısında, zamandan ve mekândan bağımsız, saf hatıraların ve hafızanın hüküm sürdüğü bir dünyanın ürkütücü güzellikteki tasviri: Babamın Yalnızlığı…

New England’dan bir baba-oğulun sınırlı hayatlarına, dünyayı ve ölümlülüğü algılamanın yeni yollarını sunan; hüznüyle neşesiyle yaşama gerçek bir övgü.
Pulitzer Edebiyat Ödülü seçici kurulu 

 Paul Harding

1967 doğumlu Amerikalı müzisyen ve yazar Paul Harding, Massachusetts Amherst Üniversitesi’nde İngiliz edebiyatı eğitimi aldı. Harvard ve Iowa Üniversitesi’nde yaratıcı yazarlık eğitimi verdi. İlk romanı Babamın Yalnızlığı ile Pulitzer Ödülü’nün yanı sıra PEN/Robert W. Bingham Ödülü ve Fernanda Pivano Ödülü’nün de sahibi oldu. Eşi ve iki oğluyla birlikte Boston’da yaşıyor.

edebiyathaber.net (29 Mart 2016)

Yorum yapın