Psikolog Yazar Şule Öncü’den Yaratıcı Psikoloji Atölyesi

Kasım 1, 2013

Psikolog Yazar Şule Öncü’den Yaratıcı Psikoloji Atölyesi

yaratici-psikolojiİstanbul Film Akademi’nin düzenlediği Yaratıcı Psikoloji Atölyesi, 5 Kasım’da başlıyor. Atölye, psikodrama ve yaratıcı yazarlık teknikleriyle yapılandırılmış oyunlardan oluşan bir deneyim ve kişisel gelişim platformu.

Yaratıcılık sadece bazı insanlara verilmiş bir armağan değildir. Bütün çocuklar yaratıcıdır. Zamanla eğitim-öğretim sistemi onlara yaratıcı olduklarını unutturur. Gelecek kaygısı da üzerine eklenince, yaratıcı ve spontan olmayan konserve davranış örüntüleri ortaya çıkar. Böylece insan, potansiyelinin çok altında bir performansla çalışır, hayattan haz alamaz hale gelir ve kendini gerçekleştiremez.

Bu bakımdan yaratıcılık; sadece ortaya bir eser koymak için değil, kişinin özgün varoluşunda kendini gerçekleştirmesi için de gereklidir ve spontanite ile yakından ilgilidir. Spontanite; doğru yer ve zamanda uygun tepkiyi verebilmek anlamına gelir.

Bu durumda yaratıcılık ve spontanite; hem bir eser bırakmak için hem de;

sorunları çözebilmek,

tatminkar ilişkiler kurmak,

deneyimlerden haz duymak,

kendini geliştirmek,

hayatı dolu yaşamak için önemli ve gerekli olgulardır.

Yaratıcı Psikoloji Atölyesi yaratıcılık ve spontaniteyi geliştirmeye, gündelik yaşamda kullanıma açmaya hizmet ediyor. Atölyede oyunları ve spontanite tekniklerini kullanılarak yaratıcılık eyleme dökülüyor. Böylece hem hayata hem de uğraşlara renk ve anlam katılıyor.

Rollo May; “Yaratıcılık, bir karşılaşma edimi içinde ortaya çıkar ve karşılaşma merkez alınırsa anlaşılabilir” der.

Bu bakımdan, atölyedeki karşılaşmalar katılımcı için değerli ve önemli bir kazanım niteliği taşıyor.

3 ay – haftada 1 gün

Başlangıç tarihi : 5 Kasım 2013 Salı 19:30 – 22:00

0530 252 95 75 / 0212 224 37 62 – [email protected]

edebiyathaber.net (1 Kasım 2013)

Yorum yapın